saldırmayın !!


  Bir hayli zamandır sözel hakaret ve davranışlarla 'düşüncelere yönelik' saldırıda bulunan insanlar dikkatimi çekmeye başlayınca ister istemez okudum, öğrendim, tanıdım, araştırdım. Aslında sustum, 'yazmaya gerek yok' diye de düşündüm ama sözel saldırıların dozu artınca ister istemez şıklarda yazdığım türlere ki; karşı karşıya maruz kaldığım durumlar bunlar cevap vermek zorunda bırakıldım..

Sabrım hakikaten son noktaya tırmanıyor, küstahlık olarak sakın algılanmasın, ne olur o açıdan bakmayın kendimi  tebrik ediyorum...susup, dinleyişlerimi görüyorum, sabrıma bakıp ' az kaldı bitecek' diyorum..açıkçası kendimi telkin ediyorum..



Bir birikim olmuş belli ki; yazıyorum !!! Ha, çok mu taktıntı ettim..
Etmedim..değer olarak da görmediğim durumlar..
Fakat dur durak bilmeden herşey üst üste gelince küçük bir sivilce çıkar e patlamazsa iki parmağınla patlatır çıkarırsın misali..yazınca rahatlıyorum.

1. Asla kinaye ve göndermelerden hoşlanmam ve biri beni dürtmediği sürece anlamam..
2. yaş ne kadar yukarılara doğru tırmanırsa tırmansın ayinesi işdir kişinin lafa bakılmaz.
3.münakaşa'dan hoşlanmam...
4.Kıskançlık ve fesatlığı ruhumdan kovalı hayli zaman oldu, egom olmadığı için anlamsız geliyor bu tür söz düelloları..
5. Hoca'yım ben bilirim diyipte nifak çıkaran, provakatörlük yapmaya çalışan 'ortam müsveddeleri'nden kaçarım. söz hatibi kadın yada erkek farketmez, beni inandıramazsınız..
6.İmanın ve para'nın kimde olduğunu asla bilemezsiniz bin kere secde etmiş başın, bin kirli kalbi varsa peygamber efendimizin de bir sözü var, eminim bilirsiniz ama anlamazsınız neye yarar..
7.'Aydınım' diye geçinen tiplere sözüm: M.Kemal Atatürk ne demiş: gelmiş geçmiş en büyük insan Hz. Muhammed (s.a.v) madem öyle demiş (askerlere saygım sonsuz) Kuran-ı kerimi eline almadan 'dinciler' deyip kendini yırtıyorsun..Atatürk'ün dedesinin, babasının ve annesinin de nasıl insanlar olduğunu bilirsin herhalde o kadar da.........değilsindir..benim yada sıradan bir insanın imanını ve inancını herkesle aynı kefeye koyup kendince aşşağılamaya ve düşünce saldırısında bulunmaya boş kafayla hiç hemde hiç hakkın yok bunun kararını sen değil, İlahi Adalet verir diyorum..en sonunda bunu bana dedirttiler!!!
8.Hayatta en değerli şey sağlık huzur ve insani olgunluktur, bu olguları bilip de anlamak işine gelmiyorsa aldığın nefes bence sana fazla...
9. yahudi hristiyan yada hindu; inancı olsun yada olmasın; saygı duyuyorsa benim inancıma; benim inancımda olan tabiyetin terbiyesizliğine ne demeliyim bilmiyorum !!! edep ya-huu !!
10. benim değerlerimde sağ yada sol diye bir şey yoktur. insanları ne mezhebine nede düşüncelerine göre ötekileştirme gibi kör bir yapım yok..İnsan isen gönül kapım ardına kadar açılır, kalıbının içinde kırk tilki gezdirip bit yeniği ararsan sana 'bit yavrusu' derler, mecazi anlamı hoş değil, bende o yüzden yazmıyorum.
11. Aydınlık, kafasındaki örtüye takıp; k*çındaki tangayı görmemek değil..anladığım kadarıyla bazılarının ışınlansada aydınlığı görememesi üzücü...
12.Ne açık saçı, nede kapalı saçı savunmuyorum cımbızla çekip çıkarmayın; İnsan' olan değerlidir onunda afedersiniz donuna, saçının rengine, kılığına zerre kadar değer vermem, kılığa göre adam seçen 'iki metrelik amerikan beziyle' gider nasılsa.. kefeninin kumaşı da paristen gelsin istersen öbür tarafta *aa ne şık bi kefen sizi şöyle cennete alalım' demeyecekler hakikaten çok sinirliyim affınıza sığınıyorum..Örtü'nünde ramsey'den yada kübra'dan olması gerekmiyor açıkçası: kapalının frapanından, açığın da teşhirciliğinden hoşlanmasamda değerlendirmeyi beyin de arıyorum..

13. İnsanları tanımadan asla yargılamayın..İçini bilmeden arkadaş edinmeyin, karakterini tam anlamadan sormadan kişiye 'tü-kaka' demeyin..sorun..sormadan anlayamazsınız..
14.Herkesin bir duruşu olmalı..giydiğin kıyafetin kaliteli değil, ruhunun kumaşı kaliteli olsun..
15.düşüncelerim ters geliyorsa buyrun silin, umrumda dahi değil..

Bu kadar yeter..

Yorumlar

  1. Merhabalar Gülçin hanım ,üzerine ilave edicek bir tek söz bulamadım bu güzel postta , ağzınıza yüreğinize sağlık, bir bakıma tercüman oldunuz banada tüm kalbimle katılıyorum,sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suzan hanım çok teşekkür ederim kusuruma bakmayın kimi yerlerde kırıcı oldum ama bunlarda benim düşüncelerimdi ve sanırım bence gerekliydi, sevgi ve saygılar benden :)

      Sil
  2. Merhabalar.

    Teşbihte hata olmaz, sözüm meclisten dışarıdır. Biz de bir söz vardır "İt ürer, kervan geçer" diye. Siz de zaten kaale almamışsınız. Siz onların havlamasına aldırmayın, kervanınızı yürütmeye devam edin.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey hoşgeldiniz, değerli yorumunuz için teşekkür ederim, sözünüzün üzerine söz söyleyemem çok net anladım :)
      sevgi ve saygılarımla..

      Sil
  3. Sözlerinin tamamına katılmakla birlikte bu sorduğun veya yazdığın şeyleri gerçekleştirenlere zaman zaman ben de maruz kalıyorum. Onların karşısında dik duruşumu asla bozmuyorum. Bildiğimle saygı çerçevesinde mücadele ediyorum. Ama karşıdaki ben bilirim benim bilgim doğru zihniyetinde olduğu için ve insanları şekli ile değerlendirip eğer kendi düşüncelerine uymuyorsa sanki din kendilerinin tekelinde imişcesine direk seni dinsiz kafir olarak din dışına atıveriyorlar. BUnlar cahil insanlar cahil insanla sohbet etmek sen üzer. O nedenle kısa kesmek lazım. Geçen ne ben onu tanırım ne de o beni tanır, Atatürk için bana tanrınız diyebilecek kadar cehalete bulanmaz. İşte böyle Gülçinciğim. İnsanın düşüncesini değiştirmek çok zor. Hz. Ali dağların değişeceğine inanırım lakin insanın düşüncesinin değişeceğine asla demiş.
    Canım sen gerekeni yapmışsın, yanlışı elinle ve dilinle düzeltmeye çalışmışsın, birde kalpten buğuz edelim.Güzel arkadaşım öpüyorum seni, gönlümden sevgiler bırakıyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle senin yorumunu merak etmiştim sevgili Yaren'im..Az çok sanıyorum ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.Bunca yıldır insan sadece kendine emek vermez çevresindekilere de emeğini ortaya koyar. Kimseyi niyetinden döndürme gibi bir düşüncem olmadı ama en azından çevremiz le birlikte bu blogculukta sergilediğimiz duruş içinde yazılar yüreklerimizden çıktığına göre belliki bir dayanışma var her türlü hakarete sessiz kalınca karşımızdakiler tepemize bin kılıkla çıkarsa bana saygı duyulmadığını anlarım üstelik yaşa hürmet edip hala saygı göstermeme rağmen işi çığırından çıkaranlar da olunca; bunlar az bile geldi Hanifeciğim hemde çok az geldi, daha çok şey anlatmak istedim yinede *bırak bu kadar olsun* la kaldım..bir insan Atatürkü sevip inancını yerine getiremez mi? olamaz mı yani..hadi oldu diyelim hangi sıfata tabi tutuluruz *safhı belli olmayan, aynar kaynar* tipmiyiz..Bu zihniyetlerin hepsi zır cahil Hanifeciğim hatta Ahlaksızlar..hem inancımla alay ederler hem sevgimle dalga geçerler hemde karakterimi rencide edip; Allaha kendilerince boş beyinleriyle şirk koşarlar anlamsız aptal sorularıyla..yüreğine kalemine sağlık, sevgi ve saygılarımla :)

      Sil
  4. Canım,
    haklısın şu dünya da renk, dil, ırk, mezhep , siyasi düşünce farklılıklarımızla beraber yaşayabiliyorsak harika olmaz mı? Kime ne kimin nasıl ve ne şekilde olduğundan, önemli olan insan olabilmekte. Kafası açık ya da kapalı, giyimi bize uygun ya da değil, önemli olan beynini kapatmaması, fikirlere, medeniyete, çağa kapalı olmaması.
    Dilerim bu güzel ülkede bunu başarabiliriz. Bizi böyle sevmeyenlere de saygı duyabilmek dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu insan ayrımı yapanları anlamıyorum ben neyim sen kimsin hepimizin eti kemiği aynı kalbi farklı bir tek ama olması gereken tek olgu *insanlığımız* değil mi? hayvanlar bile birbirlerini anlıyorlar hatta köpek kedi yavrusunu besliyor yavrusu gibi onu kollarının arasına alıyor biz neyin davasını güdüyoruz anlamıyorum..takmışlar kılığa kıyafete..içi'ni görmek isteyen kim..öyle ya hayat bunu gerektirdiği için mi birbirimizi anlamadan evlenip anlamadan boşanıyoruz böyle bir insanlık olur mu? en hassas konumuz inançlarken alay etmek ne demek ? sen bana saygı duymuyorsun demek değil mi? e o zaman nerede kaldı bizim vasıflarımız..ülkemiz çok güzel ama başarma konusu beni düşündürüyor basit şeyleri düşündüğümüz sürece bir arpa boyu yol alamayız..sevgiler benden eski dostum, öpüyorum yürekten değerli yorumun için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Sözü bilen iyisini der. ....
    Canım kardeşim Söz perim şunu asla unutma altın çamura da düşse degerinden asla bir şey Kaybetmez. .... Onlar Ne sözü bilir nede sukut etmeyi.... Bu yüzden değmez. .. Benim canım kardeşim ne güzel işte meyva veren ağaç taşlanir.... Çamurdan herkes kaçar. .. Selam Ve dua ile

    YanıtlaSil
  6. amannnn boşver cnm it ürür kervan yürür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bu yüzden bunlar böyle olsu Esra..
      bizim değerlerimize neden hiç yoktan yere saldırılsın..
      benimki bana, seninki sana..yok bunlar saldırmayı adet edinmişler..
      hak ettiler canım az gelsede hak ettiler..
      öpüyorum, sevgilerimle :)

      Sil
  7. Ya sabır! bunlar da geçecek, taşlar yerine oturacak ama bunun için zaman geçmesi lazım. Milletçe tuhaf bir ruh hali içindeyiz. Korkularımızın esiri olmuşuz. Korkularımız bizi yönetiyor. Düşünemiyoruz. Dinlemek, anlamaya çalışmak, empati hakgetire. Yazmakla iyi etmişsin. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia hanım çok şey var belki söylenecek 6 yılda 600 blogun içini dışını anlıyorsunuz hakaretinden küfrüne kadar neler okuyor neler görüyoruz..bu bir dolum noktasıydı biraz olsun hakettiler, Sabır deyip susuyorsun tepende geziyorlar, bu kadarı olmaz..şahsi saldırı değil bu iş daha ötesi..Allah ve peygamber bilgisi olmayan adamın aydınım diye gezip hakaret etmesi sizce normal mi? görmezlikten bin kez gelirsinizde bir bakmışsınız olan size olmuş manevi değerlerimize kimsenin saldırmaya hakkı yokki..bunlar hem hakim hem avukat hem adalet timsali hemde Atatürkün çocukları..biz afedersiniz neyiz? varmı böyle küstahlık..senin kadar bende seviyorum Ata'mı ama ilahlaştırmıyorum benim bir ilahım var o da benim herşeyime yetiyor öğrense anlarımda aptalların yazarlıklarını sinem kaldırmıyor..
      Yüreğinize sağlık değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, saygılarımla..

      Sil
  8. Benim değerli ağabeyim; önce affınıza sığınıyorum dün sanırım dolum noktamdı; şu zamana kadar gelen uzun süreçte kimseyi yargılamadım ama inançlar konusunda çok yargılandık, çoğunluk gerek yok dedikçe bazıları tepemize binip hakaret dozunu artırınca bir gün bir şekilde cevap vereceğimi ve onlarında bunu az gelsede hak edeceklerini de biliyordum..Değmiyor dediğimiz için Allah ve Peygamber kavramlarını hangi boyutlara taşıdılar farkındasın biliyorum; çığırından çıktıkları için hak ettiler abi..onlar bu sözler az olsada hak ettiler..Atatürk'ü de kendi işlerine göre bir oraya bir buraya çekiştirip adamı ruhunu katlettiler sıra peygamerimize gelince tepemin tası attı..üzgünüm ama yazdım ağabeycim, biraz hadlerini bilsinler..hep saygı duyupta saygı duyulamamak çok acı..inançların kime ne zararı var?
    Değerli yorumun için yürekten sevgi ve saygılarımla ağabeyciğim :) siz hep var olun..

    YanıtlaSil
  9. Selamlar Gülçincim, çok dolmuşsun belli ama hiç değmez ki,
    Önemli olan insanlıktır, karakteridir ,kişiliğidir, dürüstlüğüdür ve samimiyetidir.
    Her birey farklı özelliklere sahip onları dış görünüşlerine, inançlarına yada yaşam tarzlarına göre sınıflandırmak bana anlamsız geliyor ve kimse kimseyi bu konularda yargılamaya hakkı yok,
    Birde Atatürk' le İslamiyeti neden birleştiremiyoruz, İnançlı biriyim ve Atatürkçüyüm de aynı zamanda olamaz mı?
    Atatürk sevgim benim ibadetlerime neden engel olsun ki?, aynen yaşadığın sıkıntılarla bazen bende karşılaşıyorum, üzülüyorum ama Allah biliyor gönlümüzden geçenleri,
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevemeyiz böyle tiplerin hazımsızlıkları var, hakkın olamaz Atatürk bir uyansada baksa bunlara : ben size böyle mi aydın olun dedim derdi, kapalı olanlarada: altınız alem üstünüz ahiret bu ne hal demez miydi? ibadet edipte Atatürk'ü sevemezsin yok böyle bir birleşim :) cık cık sakın haaa sümme haşaaa :))) ben aydın olamadım mum kaldım..sende seçme hakkını kullan hobicim :))

      Sil
  10. yüreğine kalemine sağlık Gülçin.. O kadar güzel tespitler fikirler yazmışsın ki.. katılıyorum hepsine..
    çok güzel ince mesjlar iletilmiş de.. Ve haklısın birinsanın giydiği değil ruhu kaliteli olacak.. Mühim olan bu.. aksi taktirde krallara layık kıyafet bile olsa üzerinde nafile.. Ve evet insanı insanlığıyla değerlendirmeli, fikirleri görüşleriyle değil ki çok zıt olup da çok da güzel anlaşabilen insanlar var.. bizzat şahidim de.. işte onlar ruhları kaliteli oluıp da bazı şeyleri artık aşmış insanlar.. ne diyeyim bilemedim.. çok beğendim ben buyazıyı sonuna kadar haklısın her maddende...
    sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bir Hayal Kur :) mesajlarının hepsi geldi, çok emek vermişsin yazabilmek için öncelikle teşekkür ederim..Yorumuna gelince öz'ünü net bir şekilde anladığın için ayrıca teşekkür ederim. anlatmak istediğim tamamen 'insani olgunluk'tu; insanın insana her ne biçimde ve karakterde olursa olsun vermesi gereken değerdi. diğer değerler üzerine dayalı seçim ve karşı taraf olup diğerini ötekileştirmek yanlış değil aslında; buna 'yetersizlik' diyebiliriz yada 'ham kalmak' da olabilir. Yaşa bakmak yanlış olan çünkü 29 yaşındaki bir gencin gösterebileceği anlayış ve olgunluğu 60 yaşına gelmiş bir hanımefendi diyorum görüntü öyle olabiliyor ve yanılabiliriz gösteremiyor. çok teşekkür ederim hem ziyaretin için hemde uğraşıp defalarca gönderdiğin mesajlar için..sevgilerimle :)

      Sil
  11. Sıkma canını, herkes kendini doğru görür değiştiremezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimseyi değiştirmeye niyetim yokki sevgili kuğum..
      gerekli cümleler kurdum ve bu cahillere gitti :)
      can sıkıntısı mı :) onlar hak edince sıkıntı kalır mı :))
      canım öpüyorum yürekten hayırlı cumalar..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar