minik depresif


günlük..
her geçen gün sınanıyorum
garip bir ruh hali..sessiz, sakin, mutsuz, gülmek istemeyen biri karşımda..
 tepemden geçen bir bulut gibi usulcayım...
İnsanlar görüyorum türlü, türsüz sıkılıyorum...
bir hayat görüyorum bana biçilen dikilen giydirilen..iki beden dar geliyor..
yoruldum, durup dinliyorum kalbimi, bozulduğu için alıp çöpe atasım geliyor..
halil cibran ne demiş:


Bana susmayı ver, gecenin hücumlarına meydan okuyayım..
 hücum bu; susmayı içiyorum ve sabrı yiyorum..
herkesde zaman zaman olan şeyler ve olağan bunlar..
antibiyotik gibi 12 saatte bir yokluyor hayat; tekmil veriyorum, çekiliyorum..
'zorla güzellik olmaz' demek yanlış, ortada estetik denen şey varsa...
öyle işte...yapay bir hayatı soluyorum..
günlük...
bir sır vereyimmi sana...
İbriğimde su bitti...felsefe buraya kadar..

yıllar öncesinden kalma bir şarkı, gelip fısıldıyor kulağıma;
içindeki çocuğa sarıl, sana insanı anlatııııırr...

içimdeki çocuğu, içimdeki ormanda kaybettim, biri bana insanlığın masalını anlatsın...


Yorumlar

  1. şu blog aleminde her gün onlarca depresif yazı okuyorum/okuyamıyorum maalesef. Lakin içlerinde en kayda değer olanlardan biri de buydu :D belki bu minik övgü gelir minik bi tebessüm kondurur suratına :D

    YanıtlaSil
  2. Gülçin'ciğim çağımızın hastalığı ama gençler üzülmesin, bunalmasın istiyorum, (kendi yeğenlerimi de bazen öyle tarif ettiğin gibi görüyorum)bunları biz yaşlılara bırakın hayat sizin, gençlik gitti mi bir daha gelmiyor..o yüzden her ne olursa olsun keyfini bozmasına izin verme canım..sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hastalık..evet galiba öyle..
      gençlik güzel şey, ama zaman farkı ve hayat bir 50 yıl önceki gibi olsaymış..
      teşekkür ederim Müjde abla, toparlanırım merak etme :) buda geçer...

      Sil
  3. İnsanın ruh hali çok değişkendir..Bir bakarsın hiç ummadığın bir anda içini bir sıkıntı kaplar. Bir türlü anlam veremezsin. Ne istediğini ya da ne istemediğini bilemezsin.. O halden nasıl kurtulacağını da..Tıpkı senin de paylaştığın anın gibi..Hani bazıları çık dolaş gez, yada farklı bir ortama gir derler..Oysa her nereye gidersen git, o hal seninle beraber gider.İllaki o sıkıntılı hali yaşayacaksın.Artık o halin ruhun verdiği bir tepkileşim ama neye?..Belki de gıdasız kaldı. Hani acıktığımız zaman mide hemen tepkisini gösterir. Kazınmaya başlar açlık hissi rahatsız edici bir hal alır.. Zaman zaman yaşadığımız benzer durumlarda bir çok şeyin sonucu olabilir.. Sevgisizliğin, ilgisizliğin, beklentilerimizin yerine gelmeyişi,özünde onu huzura erdirecek fillerden uzak kalışımız daha farklı bir sebep olabiir. Bu hisler bir noktada ruhu olgunlaştırıyor olabilir.. Sevgili Gülçinciğim dilerim bu ruh hali en kısa zamanda seni terk eder. Sevgilerimle canım öpüyorum.. Sevgiyle kal, huzurlu ve mutlu kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Hanifeciğim haklısın canım 4 mevsim gibiyiz nerede nasıl tepki vereceğimizi bilemiyoruz, aslında ortada bir problem yok sanırım bir bıkkınlık durumu var..buda tabi dediğin gibi tepkisel olarak yansıyor hepimizin verdiği tepkilerden bir örnek sadece.. kısa süreli bir geçiş bu, çok teşekkür ederim ilgine yorumuna kattığın sevgine, bende seni seviyorum :) merak etme geçer ;)

      Sil
  4. reklamdelisi.blogspot.com17 Ağustos 2012 01:40:00 GMT+3

    -Tebrikler Gülçin Hanım ücretsiz reklam hakkı kazandınız.. Ücretsiz Site reklamı yapmak artık çok kolay. Yapmanız gereken sadece site adresinizi (reklamdelisi.blogspot.com) sitesine eklemek okadar.. Reklam, Sitenizin tanınması yolunda ilerlemesine hız katar. Reklam, sizin içeriklerinizle benzer yayın yapan diğer sitelerle rekabet gücünü arttırır.
    Vereceğeniz Reklamlarla diğer sitelere karşı, tanıtımınızı gören kişilerin hafızalarında daha fazla yer edinmesini sağlar..
    Not; Bu bildirim yalnızca haber değeri taşıyan güncel bloglara gönderilir..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar