kalbimizin sesi varmı?


Hani bazen;
bir gün önceden tam işlerinizin yoğun olduğu esnada, veya herhangi bir durumdaysanız aklınıza hiç olmadık bir anda çok sevdiğiniz, yada sevmediğiniz yada sizin için nasıl bir önem arz ediyorsa o kişi geliyorsa,
ertesi günü yada bir kaç gün sonra onunla ilgili bir haber alıyorsanız Kalbinizin sesini dinleyin, mutlaka size diyecek bir şeyi vardır ki; o sinyalleri size gönderiyordur..
Kalbin sesini dinlemek kolay mıdır? Öylesine gömülmüşsünüzdürki hayat telaşına, evinizin sorumluluklarına, çocuklarınızın arkasında koşmaya, telaşlanmaya, beklemeye, netice almaya, huzursuzluk duymaya, yada şamataya, gırgıra..Unutuveririz birden içimizdeki ben'i..
Biran durun !!! sorun kendinize -ne yapıyorum ben? -nereye gidiyorum -nasıl bir ben var bende? -kimim?


Kimsiniz? hiç düşündünüzmü? ve  bir gece, uyumadan sadece 30 dakika kendinize zaman ayırabilirmisiniz?
eğer yapabilirseniz rahat olabileceğiniz bir odaya çekilin ister uzanın ister rahat oturun ve kapatın gözlerinizi..
Beyniniz sizi rahat bırakmayacaktır, sürekli birşeyler söyleyecektir -şunu yaptımmı, bunu arayacaktım yada saçma sapan bir fikir veya bir şarkı tırmalıyacaktır sizi..İşte o zaman tıpkı bir rüzgarın sesini duymak istiyormuşcasına sessizce durduracaksınız aklınızdakileri..bekleyin..hiç bir şey düşünmeden..huzur duyabileceğiniz bir müzik dinleyebilirsiniz..bir süre sonra rahatladığınızı hissettiğiniz o anda, birden bir isim belirecektir veya bir görüntü veya bir hayal..kapılın ve gidin akıntıya..midenizi sıkmayın, kalbinizin sadece sesini dinleyin, onun size söyleceği bir dil vardır, bekleyin..göreceksiniz,,fark edeceksiniz..
Kalbimizin sesi yapacağımız her ne varsa doğru olanı söyleyeceği gibi, ön sezgilerinizide güçlendirecektir, ve bu pratiği haftada en az bir kere denerseniz, iç güdüleriniz, insani duygularınız ve duyarlılığınız gün geçtikçe farklılaşacaktır..Neden bunu anlatıyorum dersiniz?
yok olan insanlığın birazını kazanabilmek için olabilir mi?  :) evet...
Zaman içinde öğrendiklerimi de artık sizinle paylaşmak istiyorum..
Bugün, belkide bu gece küçük çaplı bir denemeye ne dersiniz?
sadece sessizlik ve huzur içinde kapatın gözlerinizi ve hiç ama hiç bir şey düşünmeyin..
kalbinizin fısıldadıklarını, biran hayal gibi gördüklerinizi not edin..
1.gün......ismim fısıldandı...
2.gün......şurayı gördüm...
3.gün.....huzur doldum gibi....

İyi geceler, sevgiler...

Yorumlar

  1. Günaydın Gülçinciğim..Seçtiğin konuya ve içeriğine bayıldım..Evet kendimizi kalbimizin sesini sık sık dinlemeyi ihmal etmemeliyiz..Benim de sık sık yaptığım ve tavsiye ettiğim davranışlardan biri.. Çünkü orası benim huzur bulduğum, huzur duyduğum can evim..
    Öpüyorum seni arkadaşım bu harika konuyu harika şekilde kaleme aldığın için de teşekkür ediyorum. Emeğine, yüreğine, kalbine kalemine sağlık..Hoşçakal, sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  2. günaydın Hanifeciğim, teşekkür ederim mahcub ettin..
    Ne güzel kalbinin sesini dinlemen, sana en doğru yolu gösterecek olan kalbinin nereye götüreceğini sana ne demek istediğini bilmek anlatılamaz bir duygu..Eminim bu sayede dünyanda pek çok değişiklikler olmuş ve oluyordur, her insanın mutlaka kendisini dinlemeye ihtiyacı olmalı aksi takdirde benliğimizi yitirebiliyoruz bu anlamda sanıyorum bunu bir ihtiyaç olarak yapmışsın ve alışmışsın bu durumda yürekten kutluyorum seni, değerli yorumun için kocaman sevgilerimi gönderiyorum :) ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  3. İç ses, kendimiz.... çok severim arada yalnız kalmayı, evde ki sessizliği. Bazen hiç bir yayın organını açmam ve sadece yapılacak olan işlerimi yapar, oturduğumda da içimi dinlerim. Çünkü iç sesin beni yanıltmayacağını tecrübeyle sabitliyenlerdeenim....
    Bazen sorarlar bana; hiç sıkılmıyor musun bu sessizlikte diye? Oysaki bilmiyorlar ki sessizlik kadar güzel birşey var mı? Bazende iç sesim, beynim hiç susmaz, ona da alışmaya çalışıyorum....
    Bir kitap okumuştum" Farkındalığın Mucizesi" diye, orda diyor ki;
    ---- Bulaşık yıkıyorsanız sadece bulaşık yıkayın.... vs...
    bunu gibi örnekler vermişti. Başta garip gelmişti ama uygulamaya geçince ne demek istendiğini anlamıştım.
    Öpüyorum, sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizlik iyi gelir Gülşah'cım kendini dinlemen sana kitap okumak kadar büyük bir gelişim sağlıyordur mutlaka, tespitlerin doğru iç ses insanı asla yanıltmaz, benzer yönlerimizi böylece keşfediyoruz galiba :) bende çok kalabalığı seven biri olmadığım için yalnız kalmayı sevenlerdenim..
      farkındalığın mucizesi :) bir kitap siparişi daha vereceğim demektir :)
      güzel yorumun için teşekkür ederim Gülşah'cım öpüyorum, sevgilerimle :)

      Sil
    2. :))
      Sessizlik ve kendim...
      Rica ederim, keyifle ve okuduktan sonra düşüncelere dalarak bakıyorum sayfana.
      Bu kitap güzeldi bazı fark etmediğimiz durumları hatırlatıyor bize.. :)))
      Sevgilerimle.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar