gözlerimde uyku..



Ve yine yorgunluk..
kimi insan sıkıntının def'ini giderir, kimi insan sıkıntının dibini getirir..
psikiyatra hiç gitmedim, gitsem gayri ihtiyari dr. gözüyle dinleyecek beni, insani bir dinleyiş olmayacak..yeterince polislerin suçluları sorgulama yöntemlerini, insan ve beden dilini öğrenerek ve yaşayarak bu gün, şu an burdayım, yazıyorum..


2 yıldır kendimde keşfettiğim bir durum var, istemediğim hiç kimseyle görüşmüyorum, telefon rehberimden ve hayatımdan kesin bir dille siliyorum, fakat üzülmüyorum..bu sildiklerim çoğunlukla bende olan tüm kredilerini tüketmiş olanlar..biliyor musun günlük; ben sildikçe üzerimden yük kalktığını hissediyorum, bir hafifleme, bir komili komili olma durumu var oluyor bedenimde..var olmanın dayanılmaz hafifliği içerisinde naifçe süzülüyorum hayatın arka sokaklarına..
Bu aralar Mutluyum, hiç benimsemediğim şeyi -gel ben hak ettim bunu diyenlere yapıyorum,
SÜRÜNDÜRÜYORUM.. acı çektirmekten mutlu oluyorum artık :) pis-kopat mısın çocuğum sen demeyin..hak edenleri sürüm sürüm süründürüyorum.. bu dili kullanma mecburiyetinde olduğum için utanıyorum günlüğüm..


çok yorgunum ayaklarım zonk-lamaktan şişmiş durumda, ve kalbimde her ne varsa bir gün hastanelik olacağım, o kadar yorgunum..
Ve yine bir hastane günü atlatmanın verdiği stres var üzerimde..hastane değilde asıl yoran poliklinikteki iğrençlikti..bir dolu kenar mahalle dilberlerinin buruşmuş halleri, gelinleri, çocukları, kocaları belkide kütükleri demeliyim..insanlıklarının nerede oldukları meçhul bir semtin uyduruk kliniğindeyiz, sessiz konuşmasını bilmeylenlerin, burnunu ulu orta karıştıranların, popolarını kaşıyanların, genirenlerin v.s. baktıkça kayboldum, gördükçe sessizliğime gömüldüm..
ve anladımki; insan ayrımı yapıyorum, her insan kendi kültüründe yaşamayı sever,
ve anladımki insanlarımızın kültürü yobazlık, bağnazlık..ben çarşaflıyı hor görmem o çarşafın içindeki beyne bakarım, sarı saçın kırmızı rujunda kalmaz aklım, sakızı çiğneyişi, sigarayı tüttürüşü, yürüyüşü, gülüşü, ele verir içinin özünü..ve yine beynine bakarım..bu gün insanları gördükçe sıkıntının dibi geldi bana..mutlu olmak istiyorum, gerçekten istiyorum..
günlük lütfen kızma..hayvanların daha medeni olduğunu düşünüyorum..
çok yorgunum, uyumalıyım..

Yorumlar

  1. gülçincim insanların bu hallerine hala alışamadın mı?maalesef canım toplumumuzun geneli böyle bizde bir söz vardır .cehalet gider eşşeklik baki kalır derler.canım kenar köşe değil .çarşaflı açık değil .insan olmayan tipler çooook koca öğretmenlerimi ararsın . müdürlerimi ararsın ,komiserlerimi ararsın doktor bile öyle .sen ne iş yapıyordun .bizim burada bir doktor var yanına gittiğinde asla yüzüne bakmaz elinde bir telefon muhabbettedir.öğremen geç kalan öğrencilere kızar en son kendisi gelir.hayatımda çok psikolağa gittim ve inan bana psikoloğun benden daha çok psikolağa ihtiyacı vardı.maalesef insanlar neden böyle diye düşüne düşüne kafayı yiyeceğiz bir gün, ama ben işin püf noktasını buldum .aldırmamak.insanları değiştiremeyeceğini bilmek .yoksa dediğin gibi sıkıntının dibini getiriyoruz.sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alışmak doğru bir davranış olmaz ki fatmacım, başkentin göbeğindeyiz, ahırda, köyde yaşadığımı düşündüm biran..insanların böylesine basit davranışlarını gördükçe kendimden utandım resmen, aslında haklısın öğretmeninden, hakimine kadar görgü yoksa elbette ahlak-sızlık alıp başını gidebiliyor.. :) psikologunda ihtiyacı var değilmi ? normal :) öpüyorum seni, sevgilerimle..

      Sil
  2. Ne kadar güzel gözlemleyip aktarmışsınız, hastanız var sanırım Allah acil şifa versin ama hastaneler benimde tiksindiğim ortamlardan, kalabalık, karışık, bende kötü hissederim kendimi ne zaman hastaneye gitsem,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sevgili hobim, babam rahatsız-dı, çok şükür şimdi çok iyi, sadece kontrollere gidip geliyoruz, bu arada insan manzaralarını seyrediyoruz, insanların yaydıkları ısı hastane ortamlarında çok gergin olduğu için açıkçası havanın değişmesi çok tabii değil mi? Allah tüm insanlara önce sağlık ardından huzur ve toplum içinde adam gibi yaşamayı nasib etsin diliyorum, sevgilerimle :)

      Sil
  3. Duygularıma tercüme olmuşsun Gülçin. Sadece ben kolay çıkartamıyorum hayatımdan. Büyük bir sorun sanırım....
    İnsanın cahillikte ısrar etmesini, kendini geliştirmek için bahaneler uydurmasına katlanamıyorum....
    Kalemine sağlık, bu arada her ne kadar tanışmamış olsak da ihtiyacın olursa burdayımm, :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer sende bir tükenmişlik varsa bu her kimse, görüşmek istemezsin, bir süre kırılmasın diye devam edersin, buraya kadar tamam, bunu yakın çevrem için uyguluyorum, şu yakın zamanlarda tahammülüm-ün tükendiğini gördüğüm için artık katlanamıyorum Gülşah'cım, siliyorum rahatlıyorum, bir kere denemelisin, bak nasıl komili oluyorsun :)
      cahillikte sınır tanımayan insanlarımızı ayakta alkışlıyorum, ab-ye girmenin mantıksızlığı kantılanmış durumda, uğraşmanın manası yok..
      biliyorum, İstanbul'a geldiğimde kısa bir ziyaret etmek istediklerim arasındasın, sevgilerimle ;)

      Sil
    2. Denemedim hiç ama onlar kendileri çıktılar hayatımdan, bazıları da aileden olunca hele de yakın akraba zor be Gülçin'cim hem de çok zor, bir şekilde hep hayatındalar....
      Ve çoook sevinirim ziyaretine, her zaman beklerim, yazın bizde Ankara'ya gelmek istiyoruz Anıtkabir ziyaretine... olmadı sanada uğrarım. :)

      Sil
    3. akraba olunca haklısın, benimde böyle bir yengem var, ve onu görmezden gelmeyi öğrendim inan çok gıcık oluyor bana :) bende çok mutlu oluyorum, bi gün onuda anlatmak lazım :)
      mutlaka seni görmeyi isterim, haber ver, görüşelim, sevgilerimle

      Sil
    4. İnşallah canım bende çok isterim görüşmek, hangimiz bulunduğumuz şehre gelirse habe versin, görüşelim. :))
      Sevgilerimle iyi akşamlar.

      Sil
  4. Canımm bende bazen senin gibi düşünüyorum ,hayat zor ve biz güçlüyüz en basitinden
    güçlüymüş gibi görünmek zorundayız yoksa daha çok acı çekme ihtimalimiz yüksek ,sevgilerimle kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç gündür ne kendimi nede sizleri ziyaret edebildim, önce mazur dileklerimi kabul buyurunuz efendim :)
      güçlü gibi görünmek :) ah canım kuğum o safhaları geçeli hayli oldu da, bazen inanmak istemiyorum, görmek istemiyorum..
      güçlü kadınlar platformu olmalı değilmi :) bak bunu düşünmeliyiz, koccaman öptüm çilekli pastam..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar