boşadım kızım seni...


Ankara'nın tepesi atık tozu dumana katılmış bir günü..
eyy günlük..darmadağınık yoğun zamanların içinden sıyrılarak yazıyorum sana bunları..şu anda hürrem sülümanın başında ölümden döndü diye şukurler olsun çekerken beynimdekileri biran önce aktarmak istiyorum..


bu son iki haftam dolu dolu ve yoğun geçerken, çevremde olanları süzgeçten geçirip geldim buraya..bu gün çok sevdiğim bir arkadaşım eşinden boşandı..2 yıldır upuzun ve zorlu bir süreç geçirmenin ardından, hakim en sonunda -hadi kızım s..et bu adamı, özgürsün dedi..adam dediğime bakmayın, görüntüsü öyle..içi kof ve kokmuş..arkadaşım 16 yıllık evli 13 yaşında bir kızı var ama adam dediğim kütüğün 10 yıldır hayatında başka bir kadın varmış..canım arkadaşım bir dolu takipler yapıp bir o kadar ekşınlar, stresler, sıkıntılar atlattı..bir yandan adamın baskısı -boşanmam da boşanmam..diğer yandan sevgilisinin arsızca telefonları -biz birbirimizi seviyoruz çekil aradan ahlaksızlığı kızın psikolojisini lime lime etti..bir gün face denen ve arada bir işe yarayan internet kişisi sayesinde sevgilisi-sevgilisinin kızı ve koca dediğimiz kütüğün aile babası pozu geçti elimize..ve gördüklerim neticesinde şahit olarak ismim geçti hakimin karşısına; mahkeme salonunda oturacağın uzun tahtadan okul sıraları var, yanımda genç bir kadın kucağında bir bebek, bacak bacak üstüne atmışım bi güzel bebeği seviyorum,  mübaşirlerin efendisi gelir yanıma -ayaklarınızı indirir misiniz? bi hayretle bakarım birden -neden? diye sorarım, efendi mübaşir -hakim karşısındasınız..iyi ama arkadaşımın sırası gelmedi ben bi başkasının duruşmasını dinliyorum sıra gelene kadar..sonra avukat kardeş gelir şaşkınlığımı anlar eğilir kulağıma fısıldar -gülçin hanım hakimin karşısında saygılı olmamız gerekiyor der gülümseyerek-ben saygısızmıyım şimdi :) gülümsüyoruz sessizce indiriveriyorum bacakları, hakimle göz göze geliyoruz hafif bir tebessüm ediyor japon çizgi film karakterlerinden biri gibi çekilmişte çekilmiş gözlerim akşamdan çok tuzlu yemişim sanırım, içimde yanıyor su içip duruyorum..sıra geliyor bize avukat rolüne hazır cübbesiyle hakim efendisinin karşısında terennüm ediyor sümbül gibi :) ve huzurlarınızda şahit düüçüün hanım :) ben ben bennn !!!
-doğru söyleyecdeğine yemin eder misin?
-ederim hakim bey (arkadaşıma sadece gördüklerimi anlatacağım bunu bilesin demiştim, öylede yapıyorum)
-kızım bu adamı tanıyor musun (o gördüğüm fotoğrafı gösteriyor)
-evet hakim efendisi tanırım ben bu kütükler kütüğü keltoşu
-nerden, nasıl ne zamandan beri?
-arkadaşım evlendiği zaman ve zaman zaman buluştuğumuz yemekler esnasında kocayım diye boy gösterdiği anlarda..
-gördüklerini bildiklerini anlat...
-hakim efendisi arkadaşıma şunu şunu şunu yaptı, ben bunları gördüm, şahitim..
arkadaşımın avukatı genç bir avukat, ama dişli, hoş dişi olmasa ne yazar kanıtlar belgeler çoktaaan hazır..
-ekleyeceğin bir şey var mı?
-hayır yok hakim efendisi, bildiklerim bunlardır..hafif tatlı bir tebessüm eder kürsü hakimi, bende aynı tebessümle usulca çıkıveririm..
avukat -ne kadar rahattınız öyle düüçün hanım.. şaşkınım,
-bilmeden bişey mi yaptım?
avukat efendisi gülüyor - hakimin sorularını cevaplarken elleriniz arkada bir o yana yürüdünüz, bir bu yana..
hiiiiç farkında değilim, ne bildiysem onu anlattım..
-ama doğaldınız, olması gerekende buydu, hiç böylede şahit görmedim, genelde hakim karşısında kasılıverir insanlar...    :) ne yani ne olmuş insan değil mi neticesinde..
her neyse....
karar........BOŞADIM KIZIM SENİ HADİ GÖZÜN AYDIN !!!
Arkadaşım üzgün...ama mutlu...üzgün olması da doğal, mutlu olması da..
ama neden boşanmalar bu kadar fazla..?
Annem telefonda - kızım gözün aydın ye iç keyfine bak yavrum, al kızını altındada araba var sakın bi daha evlenme gez, eğlen mutlu ol ama sakın üzülme oldumu der..bende -anne bende mi :) annem de çıt yok :) -sen evlennn !!!
-banane evlenmiyorum, yaşım geçti, patlıcan kurusuyum :))
-kızım gene geldiler sana bi kikirdeme dalga geçiyorum..
hayatımın iplerini elime aldığım günden bu yana he-man gibi acaip güçlüyüm, herşeye dayanacak bünyeme altın madalya takılacak kadar kas yapmışım..gölgelerin gücü adına deyip kılıç sallıyorum hayata :) ve arkadaşımla gurur duyuyorum, en az benim kadar güçlü olup mücadele ettiği için..
İnsan seveceği mutlu olacağı huzur bulacağı insanı bulamıyorsa bin kere imza atsın nikah salonlarında, ne yazar...kader işte... % 50 si bize ait % 50 si Allah yazmış..akşam üstü içimden -Allahım sen hayırlısını ver diye dua ediyorum, hepimiz için..
ve son olarak bu gün tüm gün boyunca Ankara'nın tozlu hali bana DUHAN suresini düşündürdü...merak edipte bilmeyen varsa okumalısınız..anlayacaksınız..
haydi benden koccaman ve yürekten sevgiler..

Yorumlar

  1. çok merak ediyorum mahkeme salonlarını allah düşürmesinde meraktan bigün gidip tek tek duruşmalara giresim var:)arkadaşının yolu açık olsun allah yardımcısı olsun önüne hep güzel kapılar açılsın inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paran çoksa kefil ol, işin yoksa şahit ol derler ya kraliçem o hesap işinin olmadığı bir gün adliyeye git özellikle kavgadan gürültüden uzak bi duruşma seç, otur izle zaten kim kime gelmiş anlamıyorlar bile :) ve amin diliyorum yolu da bahtıda çook açık olur tabi hepimizin :)

      Sil
  2. Oldukça uzun bir yazıydı ama ben uzun yazıları okumaktan büyük keyif alırım. Arkadaşın için şu tarihten iyibaren herşeyin dajha güzel olmasını ve Allahtan hayırlısının diliyorum canım... Ve evet dünkü hava nasıl da felaketti öyle... Sevgiler kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sevgili arı mayacım, epeeeey bi uzatmışım nasıl kısa keseceğimi bilemedim upuzun 2 yıla şu yazı az bile geldi küfür edecektim ama söz verdim kendime rtük kararımla, minicik minicik sayıp dökeceğim :) ve amiiin inşALLAH, o toz taa afrikadan gelmiş biliyor musun? ankaradaşım benim :)

      Sil
  3. Canım Gülçincikim :)
    uzun yazıları nasılda okunur hale getirebiliyorsun :)
    ben bazen yazılarının ortasında dayanamayıp sonuna bakıveriyorum:)) kopya çekiyorum:)))

    gözü aydın olsun:))
    bencede mantıklı davransın
    aynı hataları yaparsa daha dozu yüksek üzüntüler yaşar ,
    boşanmalar neden fazla?
    canımm bence;
    sebebi belli sanki annelerimiz çokmu bayılırdılar ,babalarımıza
    aynı gücü onlarda elde edebilseydi kaç gün dururlardı sence?
    hani çocuğum (sizin)için sabrettim sözü var ya o da yalan ,
    çocuğu için olsa mücadele etmeye çalışır ,
    büyüklerimizde millet ne der diye bir kavram varmış başkaları laf etmesin diye sineye çekermişler,
    kendi aileleri yada çevreden rahat bırakmazlar diye sineye çekermişler
    sadece, eskiden içine atmak varmış ,düzelir , erkektir para getirsin ben bakarım çocuklarıma!
    hep bu düşünce varmış kocadan çok nakit para...
    at içine, at içine genç yaşta gir kara toprağa
    arkandan senede bir mevlüdü şerif yaparlar:(
    mutlu ailelerde var tabi...


    sevgilerimle canımm öpücüklerimi kondurdum :))


    not:Tövbeler olsun ehlikeyfchef:)) sana da gülümsedim 32 diş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy kuğum hakaten bazen çok uzatıyorum ama arı mayaya dediğim gibi kızcağızın 2 yıl ömrü gittikten sonra şu yazı az bile geldi, küfür dahi edemedim düşün :)
      ya senin şu tespitlerine de, haklılık paylarına da hayranım, ne güzel incelemişsin, sen böyle anlatınca dediğin gibi annem geldi aklıma, boşasaydı babamı eminim pislikten adam kokardı :)) tövbe yaa..
      bendeee seni kocccaaamaaaan öptümmmm
      miyase varya süperdir bu arada :)

      Sil
    2. Baktım ama onun bloğu kapalı yada özel alan girilmiyor:))

      Sil
  4. Bir yuva yıkıldı mı üzülürüm elbet ama böylesi şerefsiz insanların hak ettiği daha da beteri. ALLAH o adama kendi layık olduğu kadını vermiş arsız namussuz ve haysiyetsiz bir kadın. Tam o adama göre..
    Rabbim arkadaşınıza ferahlık sabır ve mutluluk versin.. Umarım kızıyla çok güzel ve mutlu bir hayat yaşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaman eski zaman olsaydı hele şu internet denen zıkkım yokmu işi dahada kolaylaştırıyor, alabildiğine bul bi ton ortada sütü bozuk, ş...z kaynıyor kadını erkeği de kalmamış bu işin..
      Ve amin diliyorum tüm içtenliğimle..sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar