tüylü bamyaaa :))




Bu gün bir reklama çok güldüm arkadaşlar, hemen söyleyim snicker's gofret tarzı çikolata kaplamalı bişey bişey işte..nakliyat arabasından muazzez abacı'nın eşyaları indiriliyor sanıyorum,- hadi at abi, hadi hadii derken kocca monitörü gencin biri muazzez ablaya atıyor o'da tutamayıp yere kapaklanıyor yine o kocca muazzez abacı yerle bir olmuşken diğer genç patlatıyor espriyi


-Ne olduuu tutamadın mı TÜYLÜ BAMYAA demesiyle koptum resmen :)) tüylü bamya cuk diye oturmuş diye düşünürken tamda muazzese yakışır bir tavırla, genci tokatlamaya kalkıyor tıpkı kemancıya yaptığı gibi ama bu defa ığğııhh tutmuyor, gözümü çevireyim derken de; o da ne? gönül yazar hortluyor biranda bişeylere kızıyor ama o kısmı anlayamayacak kadar kısa kesilmiş olarak reklama veda ediyorum ama kahkaham bitmiyor, takıldım tüylü bamyaya :))) diva dediklerin para uğruna şarlatan da olabiliyormuş diye içimden geçti ama komedi dizilerinde oynatsan oynarlar bu reklam için böyle dibe vuranlar herşeyi yapabilir değil mi?


oysa gözümdeki bu asırlık ablalar değerlilerdi, yukarısı geniş aşşağısı dar muazzez ablam kasıla kasıla şarkılarını dilleyiverirken dinlerdim, izlerdim..


Aklıma polis radyosu ve trt'nin öğlen vakitlerinde aranjman şarkılar saati çıkageldi bir anda..o zamanlar kocamaan, uzuun kahverengi bir radyomuz vardı kanal ararken yuvarlak bir mandalı takır takır çevirirken parmaklarım acırdı, yeşil ışık doğru kanalda olduğumu söylerdi ve başlardım evi temizlerken türkçe aranjman şarkıları dinlemeye..kimler yoktuki o en sevdiğim ilhan irem,ajda, sezen,barış abi, cem karaca cezalıydı pek dinlenmezdi tabi o da ayrı bir saçmalık..erol evgin :) onunla ilgili küçük bir hikaye 4-5 yaşlarında erol evgin sevgisi vardı bütün arkadaşlarım adamcağızın kaşını gözünü peruğunu severken banada bacağı kalmıştı o da benim derdim :) ersen ve dadaşlar (pek gıcık olurdum ersenin alnını kaldırıp indirirken saçlarının şekil değiştirmesine), esmeray (nur içinde yatsınlar diliyorum) nilüfer v.s. v.s. akşamları da annemin dizine yatıp trt'nin arkası yarın hikayeleri olurdu onu dinlerdim öyle güzel anlatırdıki spiker birde sesi yumuaşık, öyle ipeksiydi ki; ben mayışır, hele birde annem saçlarımla oynuyorsa perişan uyku misali bir tatlı rehavetin kollarında kendimden geçerdim :) ne güzel bir çocukluğum varmış ve siyah beyaz tv'da da arı maya ve heidi benim gözbebeklerim çizgi filmlerimdi annemde marko diye bir çizgi film izlerdi sonunda marko ölmüştü öyle hatırlıyorum annem iki gözü iki çeşme nasıl ağlamıştı hey Allahım :) pazar günü küçük ev vardı ve saat 12 oldumu klasik müzik.. deli olurdum hiç sevmezdim o saati sonrasında yayın kesilirdi ince ve tiz bir sesin eşliğinde ortada yuvarlak birşey öyleee dönüverir dururdu..ne güzel zamanlarmış bazende keşke hepde biraz öyle eksik kalsamıymış diyede kendime soruyorum, teknolojinin fazlası bizleri parçalayıp böldüğü için suçluyorum galiba..ama iyi yanlarıda var elbette..mesela bu internet sayesinde pek çok arkadaşımı buldum ve bu sayede yine yazabiliyorum, yazar olarak düşünmeyin sakın..öyle yazaaar gider anlamında..ve yine bu sayede blogcu dostluğu beraberinde geldi,çok hoşnut olduğumu söylemeliyim, bende bağımlılık yapan dostlarım var ki; olmazsa olmazlarım arasındalar..bahar müjde ablacım nurten hanımcım benim arkası yarınlarım oldular..bu arada tabi küçük dostumuz bücürük :) nazarlara geldiği için bücürüğün patisinden öpüp geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum annesine tekrar..geçenlerde facede kediler için düşünülmüş ama çokda hoşuma giden bir resmi müjde ablacımla paylaşmak istiyorum ben çok beğendim umarım o da beğenir, valizden yapılmış iki katlı kedi ranzasına bayıldım arkadaşlar..kedim olsun bile istedim ama maalesef annem eve getirdiğim her tüylü hayvan için beni reddecek o yüzden sesimi çıkaramıyorum tüylü demişken acaba tüylü bamyayı getirsem :)))) tamaammm espri kötüydü :) kocaman öpüldünüz

Yorumlar

  1. Ranza hoşuma gitti. Vanilin için düşünüyorum:), garibim ayak ucumda yatmaktan bıkmıştır. Şöyle kendine ait bir yatağı olsa diyorum. Bücürük veya Müjde Hanım almadan ben alayım:) Tüylü bamyayı beğendim. Artık kediciğime kızdığım zaman tüylü bamya diye seslenirim:) Burçdaşım yazınızı keyifle okudum.Kalemin daim olsun.Teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım sağol güzel sözlerin için. Seni böyle keyifli bulmak ne güzel. Baban artık gayet iyidir inşallah. Reklama gelince:) Bu reklam epey eskidi sayılır. Ama itiraf edeyim ben de yeni izledim sayılır ve aynı söze çok güldüm. Öpüyorum seni Gülçin'ciğim.

    YanıtlaSil
  3. bu senin profil resmindeki beyaz pamuk cidden senin kedinmi yani adı vanilin mi? :) bilmiyordum çok şaşırdım o zaman vaniline çok uygun vede kolay bir yatak hazırlayabilirsin burçdaşım üst kat ve alt kat vanilin ve bücürüğün yerleri o halde :) teşekkür ederim yusuf, umarım sende iyisindir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim blogu bir hanım arkadaşım yapmış ve bana armağan etti. Benim blogcuda ki kedimi bildiği için profile kedi resmi koymuş.Vanilin de tıpkı profildeki gibi bembeyaz ve pamuk gibi tüyleri var. Becerebilirsem profile tekrar Vanilin'in resmini koyacağım.Aslında birbirine çok benziyor. Biz alt katı tercih ediyoruz:) Bücürük üst kata taşınsın:) Teşekkür ederim. İyi geceler.

      Sil
  4. çok daha iyi olduğunu görüyoruz nurten hanımcım teşekkür ederim..hiç reklamları takip etmediğim için yani biraz fuzuli geldiğinden gözüme illkez bu akşam çarptı, muhtemelen bu reklamı görür görmez sesini açıp bir iki kez yine güleceğim :) bende sizi çok öpüyorum, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Gülçinciğim öncelikle baban eve çıktığı için buradan da çok sevindiğimi yazayım, maşallah, yarınki anjiyo için de tekrar kolay gelsin, hayırlı olsun..


    :))valiz kedi yatağı fikri harikaymış gerçekten Gülçin'ciğim, önce ben gördüm, bizim diyecektim ki, nasılsa iki tane, diğeri güzel Vanilin'in olsun, öteki de yaramaz ve pencereden düşen Bücürük'üğümün, geçmiş olsun dileklerine sağol ablası, devamlı kontrol ediyorum kusma filan yok çok şükür:)yarın 72. saat dolacak inşallah..yarın da bir şey olmassa çok rahatlayacağım ama pencereden düşen o değilmiş gibi maşallah koşup oynuyor şükür:))

    Gülçinciğim, arkası yarınlara sen yetiştin mi? Aaa, ne güzel, ben de ilkokuldayken her sabah dinlerdik, çok severdik, Siyah Lale'yi hiç unutmam mesela, ta o zaman dinlemiş çok beğenmiştim geçen yıl kitabını aldım yani aşağı yukarı 48 yıl sonra:))!!!!çok uzun yazdım yine sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. yine her yazın gibi keyifle okuduğum, güzel bir yazı , yüreğine ve kalemine sağlık arkadaşım..sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. tamaam müjde ablada kabul ederse üst kat bücürüğün olsun abisi :) ve gerçek vanilinin de resmini en kısa sürede görelim bakalım nasıl bişeymiş :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkür ederim züleyha, seninde yüreğine sağlık :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. umarım bugün bücürük iyidir ki öyle olduğunu düşünüyorum annesi..evet ben arkası yarınlara yetişmişim, yaşımı ele verdim bak olmadı şimdi :) şaka bir yana çok keyifli yıllarda yaşadığımı düşünüyorum ve iyiki interneti 25-30 yaşlarda tanıdım yoksa toprakla oynayamayacak, evcilik nedir bilmeyecek ve türkçe aranjman şarkılar dinleyemeyecektim :) ve sende eminim o yılları sevmişsindir..

    YanıtlaSil
  10. :)))yok, yok Gülçin'ciğim, ben yaşının ne kadar genç olduğunu biliyorum o yüzden şaşırdım demek ki, TRT benim dönemimden sonra da daha uzun yıllar 'Arkası Yarınlar'ı devam ettirmiş, ben radyo dinlemeyi bırakalı çok oldu belki hala bile vardır Arkası Yarın'lar..umarım da vardır şimdiki nesiller de bu güzelliği bilsinler isterim..evet haklısın o yıllar en - en - en sevdiğim yıllardı, tv yoktu ama konuşanları gözümüze canlandırırdık mesela Tomris Oğuzalp vardı, Çetin Tekindor, rahmetli Kerim Afşar, Cüneyt Gökçer, eşi Ayten Gökçer.. hele bir bey vardı çok içerdi ama sesinin tonu süperdi, ünlü bir tiyatrocu şu anda adı aklıma gelmiyor onun oynadığı arkası yarınlar bir başka olurdu, zaten hepsi ünlü tiyatro sanatçılarıydı seslendirenler..bu arada baban nasıl oldu? Anjiyo yapıldı mı? İnşallah çok iyidir..yorum yazmışsın bana oradan iyi olduğunu hissettim:)

    YanıtlaSil
  11. Baban nasıl oldu Gülçin'ciğim? Anjiyo oldu mu? İnşallah çok iyidir durumu...sevgiler, annene çok selamlar...

    YanıtlaSil
  12. günaydın müjde ablacım evet 2 gün önce anjio oldu bir gün müşaade altında tuttular dün aldım eve getirdim, biraz yorgunluk var ama o da normal sanırım bir kaç gün sonra bacağında ağrı var başka bir hastaneye taşınacağız umuyorum bu son aşama olur, hepimiz çok yorulduk yeterki o iyi olsun yorgunluk önemli değil, çok teşekkür ederim müjde ablacım ilgilenip düşündüğün için :) kocaman öpüyorum..bu arada annemin de sana çok selamları var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geçmiş olsunnnn, inşallah son aşama olur, eminim de öyle olacak, bundan sonra artık kendine dikkat etsin, uzun yıllar sağlıkla yaşasın...akşam evden arayacaktım ama dizilere dalıp gecikiyorum, saat 23.00'ten sonra da ayıp olur belki uyumuşlardır (zaten hastane, işin yorgunluğunu tahmin edebiliyorum)diye çekiniyorum, ben de öptüm,

      Sil
  13. canım geçmiş olsun, ben seni bir türlü bulamıyorum izleyicilerimden yok oldun arkadaştık zaten zar zor olabilmiştim buarasına alışamadım daha yok oldunuz nurten abla ve sen onu başkalarından buldum,hallettik seni googlede bile bulamadım:) mozilla indirdim sırf belki öyle görürüm diye bir sorunmu var acaba ,engelledimi acaba diye düşündüm ama googleden engelenecek kadar kimseye birşey yaptığımı sanmam):) bir sorayım dedim sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Amin inşallah müjde ablacım çok teşekkür ederim evet akşamları bizde mümkün mertebe erken uyumaya çalışıyoruz ses ve ışık yormasın diye..bende senin gibi bu son aşama olsun diliyorum yoksa doktorlorla akraba olduk neredeyse..birazdanda bununla ilgili yazacağım :) öpüyorum

    YanıtlaSil
  15. teşekkür ederim canım..biraz önce senin bloga girip baktım gerçekten senin li,stende görünmüyorum ama sen benim listemdesin takip etme listesini tıkladım sanırım görüneceğim yine de bir sorun olursa haberleşelim çünkü blogspotla ilgili çok fazla bilgim yok, engellemeyi dahi bilmiyorum ve kesinlikle aklımın ucundan hiç bir arkadaşım için böyle bir düşünce geçmedi :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar