kötü manzaralar


yeni iş hayatım beni çok zorluyor, dış dünyanın ne kadarda acımasız yanları varmış diyorum kendi kendime, insanlar ne kadar gaddarmış, ne kötülermiş birbirlerine tokat atmayı, çelme takmayı öyle yüzsüzce ve doğal bir biçimde yapıyorlarki, bunları gördükçe kendimden korkuyorum..bende böyle olurmuyum diye düşünüyorum, asla yapmam dediğim şeyler bir gün başıma geldiği için hayırlısı diyebiliyorum..yinede adam gibi kalmakta kararlıyım, para için satmak, para için değişmek para için küçülmek, aşşağılanmak çok acı ve çirkin..
mesleğimin şu çirkin hayatta meğerse çok aşşağılanmış bir durum olduğunu öğrendiğim günden bu yana 5 ay geçti..bayan olmanın verdiği avantajlar ve dezavantajları kulaklarımla duyduğum ve yaşadığım an; neler varmış diye gözlerimi patlatıp ağzımın açık kalışını ve gözyaşlarına boğulduğumu unutamıyorum..
bazen ziyaretlerim sırasında ahlaki değerleri sıfırlanmış paraya esir olmuş ve o parayla konuşan insanların davranışlarıyla karşılaştığımda katil olmamak için kendimi zor tutuyorum..erkeklerinde böyle alçalması, işini bel altına vuran kadınlar kadar ucuz ve adice..bir insan ekmeği için mi çalışır yoksa ekmeği uğruna kendinden taviz verip namusunu kirletmek için mi..2.şıkkı seçersen çok kazanırsın -neyi? -parayı tabii..ben öyle kazanılacak paranı taaa içine edermiyim, ederim..bunu diyen p.....in ağzına da edermiyim..-ederim..mesleğimi yanlış mı seçmişim yoksa yanlış insanlar mı mesleğimi karalamışlar bilmiyorum..bildiğim şey bu durumu düzeltmek, onuru ile çalışıp hakkını verebilmek..-amma da erkeksin senden tüccar olmaz diyenlere inat - o.....u olup haram para kazanmaktansa gözünün üstüne indirip, s.etmek seni dünyanın en güzel şeyi diyebiliyorum..ahh ne çirkinleştirmişiz güzelim dünyayı..dilimi küfre savurduğum için üzgünüm..ama hak edenler varmış meğer..meğer ben çok üzülecek ama direnebilecekmişim memleketimin kütükleri, ş.....leri adına..ofisimin den görünen manzara inanılmaz güzelken, gördüğüm insan manzaraları ciddi ciddi korkutucu..

Yorumlar

  1. Hoş geldin dost ne iyi ettinde geldin..
    Muhabbet ve sevgi ile...

    YanıtlaSil
  2. hoşbulduk gönülden damlayan dost..herdaim..

    YanıtlaSil
  3. malesef bu böyle arkadaşım,her şey erkeklere hak, kadınlar yaparsa aaa yakışmadı derler. hemde diyenlerin çoğunluğu acıda olsa hemcinslerimiz. çok iyi işlerde yapsan büyük başarılarda elde etsen kendini asla ispatlayamazsın hoş kimseye ispatlamak zorunda da değilsin, bazı insanlar kendi zavallılıklarını örtbas etmek için karşısındaki insanı kolayca harcayabiliyor .ne kadar mücadelecide olsak insanı öyle bir hale getiriyorlarki çaresiz hissedebiliyor zaman zaman... sevgiler

    YanıtlaSil
  4. :(((öyle üzüldüm ki:((ne yorum yazacağımı bilemiyorum şu an:(((tüm küfürlerinde çok haklısın, her meslekte, her yerde, her konumda aşağılık insanlar olabiliyor Gülçinciğim, düşünsene İtalyan başbakanı mıydı neydi yapmadığı rezillik kalmamıştı..sen başını hep böyle dik tut, eğri belasını bulur...

    YanıtlaSil
  5. Gülçin'ciğim, ben üç yıldır kendi işimi yapıyorum. Tıpkı senin gibi hissettim, hissediyorum. İnsanlar çok alçak ve gaddar, paranın esiri olmuş ve ahlaksız. Direniyorum, sen de direneceksin biliyorum. Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  6. çaresizlik ölüm varken ortaya çıkıyor sevgili siyah kuğu..bu tür durumlarda ya içinden geldiği gibi ağzından çıkanı kulağın duymayana kadar küfredip, göndermek yada kibarca dolaylı yoldan küfredip yine kibarca yol vermek..henüz yolun başında olduğum için direk küfrediyorum, değmez desen bile için rahatlıyor en azından..kadın ve erkeği anladımki konuşturan şey para..karakteri sağlam biri ise; bu durumları çoktan aşmıştır yada görgüsü ailesinden geldiği için tamah etmemiştir..yorumun için teşekkür ederim,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. üzülme müjde ablacım birgün oturup enine boyuna dertleşiriz..hayatın hep güzel yanlarını görmek istediğim için böyle zorlanıyorum farkındayım, şimdi acemi bir patron olarak öğreniyorum, burnum sürtünecek :) berliskoni pezosu ve fransa pezosu..bilirsin pezo bir para birimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım Berliskoni rezilinden bahsetmiştim, o mevkiide bile pezo (evet para birimi:)))- olursa normal mesleklerde, firma patronlarında neler olmaz:((hele hele ünlü dediğimiz kişilerin çoğu sırf rezaletleriyle ünlüler!!!Moralini bozma canım, bu arada baban anjiyo oldu mu?

      Sil
  8. ben bunlarla nasıl başa çıkacağım nurten hanımcım?

    YanıtlaSil
  9. haftaya salı günü olacak müjde ablacım, sanırım ertesi günü de işe başlayabilir hale gelecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi hayırlısı, çok büyük bir şey atlattı baban, benim annem de, babam da yoğun bakıma gittiklerinde nasıl ÇARESİZ hissettiğimi hiç unutmuyorum, o günler hep gözümün önünde:((o yüzen seni ve anneni çok iyi anlıyorum ve sonunun iyi bitmesine çok seviniyorum..

      Sil
  10. ben o çaresizlik duygusunu gatanın orta yerinde tek başıma kaldığımda hissetmiştim, kardeşim için çırpındıkça onu kaybedeceğimi bilmek cehennemin girdabında kalmak gibi bir duyguydu..birbirimizi anlayabilmek çok güzel ama keşke bende senin yanında olabilseydim....şimdi çok güçlüyüm..herşeye hazırlıklıyım eminim sende öylesin..güçlü kadın olmak nedendir bilmiyorum beraberinde yalnızlığı getiriyor..annemin sana selam ve sevgileri var ,iletmemi istemişti ve müjdesini çok seviyormuş :) dip not olarak geçeyim istedim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar