hıdırellez gecesinin bir formülü var..


Biliyorsunuz yarın hıdırellez..

Hıdırellezin hikayesini anlatmama gerek yok ama bilmeyenler varsa sayfamda bulup okuyabilirler..
Hepimiz yarın akşam cinaliler çizip dilekler dileyip yazıp kağıtlarımızı katlayıp gül dalına asacağız
Ateşler yakıp üstünden atlayacağız gece olunca uyuyup sabah ezanı okunmadan yada okunur okunmaz dileklerimizi astığımız daldan alıp demir paraları cüzdanda dileklerimizi suya atıp geleneksel törenimizi nihayete erdireceğiz..iş buraya kadar tamam..

Bilinmeyen kısım part one...

yarın hıdırellez
yarın yağmurlu bir gün olabilir hava durumu öyle söylüyor
ve  o gün yağmurlu hıdırellez günüyse;

ki; inşallah öyle olur..
özel bir tiyo..

yukarıda tüm bu yaptıklarınızla beraber;
hızır ve ilyasın buluştuğu saatin kaçta ve hangi zamanda biraraya geldiklerini bilemediğimiz için; ikindi ve akşam saatlerinde özellikle yağmurun olduğu vakitte heleki hıdırellez günü ise;
lütfen telefonlarınızı tv'lerinizi bilgisayarınızı elektrikli çalışan neyiniz varsa kapatın..
pencere kenarına gelin ve oturun, nefes alış verişlerinizi kontrol edin sakinleşin besmele ile başlayın anlatmaya..



Allah ile kulu arasına kimse giremediğine göre; konuşun, ne derdiniz varsa, ne sıkıntınız varsa, ne dileğiniz ve ne isteğiniz varsa geçmişte ne yaşadıysanız çektiklerinizden gördüklerinizden tecrübelerinizden iyi veya kötü herşeyi ama herşeyi anlatın..en yakın dostunuzla nasıl konuşuyorsanız öyle konuşun, isteyin..ve istemesini bilin..kalbinizle diliniz aynı olsun yüreğinizi dilinize yansıtın..
zaten öyle bir an gelecektirki ister istemez gözünüzden yaşlar gelecek, ağlayın, bırakın kendinizi akışına olduğunuz gibi çıkın karşısına..zaten sizi olduğu gibi görmüyormu mevlam..tabiiki..
Gökyüzüne bakın gözleriniz gökyüzünde olsun içiniz ve dışınız bir olsun herşeyinizi paylaşın..sesli sesli konuşun ve zamanın nasıl geçtiğine bakmayın..bir zaman sonra o frekansın sona erdiğini anlayacaksınız..teşekkür edin, şükredin..kalkın bir bardak su için..
aynaya bakın elinize yüzünüze ruhen rahatladığınızı hissedeceksiniz..

sonra ne mi oluyor ?

Mucizeler sadece masallarda yada izlediğimiz filmlerde olmaz..
Mucizelere inanın :)
inanın Allah sizi mutlaka görecek ve duyacak..
yeterki içten olun..
Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah diyelim ve bu aralar sürekli dinlediğim ve sesine aşık olduğum adamın yani Sir Tom Jones'un çok sevdiğim şarkısıyla geceyi sonlandıralım

iyi geceler dostlar..
sevgiyle..

Yorumlar

  1. Harikasın Gülçinciğim...:) Ne deyim ben sana. Yazının başını okuduğumda biraz garibime gitti açıkçası, bir taraftan da sana yazacağım cevabı düşünüyordum ki, o cevabı sen vermiştin zaten. Bana da yazacak bir şey kalmadı. Ama bu güzel faydalı samimi içten yazını facebook da paylaşıp hıdrelleze inanıp da dileğini güllerden cinalilerden bekleyenlerden kimlbilir bir kişiyi bile doğru olana yönlendirmek kardır. Gülçinciğim öpüyorum seni kocaman. Sevgiler sana canım. Rabbim gönlünden geçenin en hayırlısını nasip etsin sana canım. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yazının başında bir ritüel var geleneksel bir hal almış bildiğimiz eskilerden gelme gül dalı çizimler ve dilekler aslında bunlarda kültürümüzün birer parçası..ama aslolan bana göre dua etmek ama zamanlamada burada çok önemli ne kadar içten ve samimi olursak ki hele yağmurlu zamanlarda bana göre gökyüzünün kapıları ardına kadar açılıyor ve özel bir enerji akımı evreni sarıyor bu farklı bir detay elbette ama hızır ve ilyasın buluştuğu saatlerin bir özelliği olmalı diye düşünüyorum herşeyden öte Allah hepimizin sesini duyuyor yeterki biz iletişim kuralım o her zaman bekliyor dua etmemizi konuşmamızı sanıyorum hıdırellez bu anlamda bir nevi vesilesi..seninde yorum yazan ellerine yüreğine sağlık :) çok teşekkür ederim sevgilerimle..

      Sil
  2. Facebookta sayfamda paylaşayım dedim ama nasıl paylaşacağımı bilemedim sanırım kapatmışsın...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayfana mesaj olarak gönderdim sevgili Yaren'im :) ince hassas düşüncen için..

      Sil
  3. Merhabalar.

    Hıdırellez gecesinin bir formülü olduğunu ilk defa sizin yazınızdan öğrenmiş bulunuyorum. Hıdırellez, bizde sadece piknikvari bir kır eğlencesinden ibaretti. Her ne kadar bu tür inanışlar bana ters gelse de formül olayı ilgimi çekmedi değil.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Anneler Günü'nüzü kutlar; daha nice Anneler Günü'ne sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir şekilde erişmenizi can-ı gönülden dilerim.
    Edebi aleme irtihal etmiş tüm annelerimize de Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey gecikmeli cevabım için özür dilerim çok teşekkür ederim amin cennet mekanları olsun inşallah saygılarımla..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar