şans topu...


benim de bir gamzem var; lazım olduğu zaman kullandığımda çok da işe yaradığını biliyorum.
Olayların taa en başına gidipte süzgeçten geçirdiğimde anladığım kadarını anlatmak istiyorum ki; gelecek nesillere örnek olurmu olmasa da olur :)



 1- hayata gözlerini kuzu gibi açıp koyun gibi kaldığında sana *saf* yada *salaaak* sıfatını gözlerine doğru soktuklarında bi alınma yada hafiften kırılma güdüsü yaşarken kabuğundan çıkamamış olman senin suçun değildir ama illede bir suç aramak istiyorsan gerçekten kabuğuna çekilip nasıl biri olduğunu düşünmeden önce kendine kendin için zaman ayırman gerektiğini anlaman gerekiyor.

2- Aslında hiç bir insan saf yada salak değildir saflık gerçekten doğuştan zeka gelişiminin hafiften durmasıyla alakalıdır, bunu kalp gözü açık sıfatıyla bütünleştiren insanlarda vardır yani saflık ve kalp gözü açıklığının kardeş olduğunu söylerler külli yalan, yada aptalca bir bağdaştırma. kısacası ablalar yada kardeşler gözün açılma sorunu vardır ki; geç uyanıp -nerdeyim ben- demek gibi bir şey..

3- İş hayatının içinden gerilim filmi izler gibi geçerken kendi kendime -bu kadar iyi olma- yada bir işe tamam deyipte eve döndüğümde pişman olup -tü Allah seni kahretmesin, seni gerizekalı niye burayı kabul ettinki hemde bu maaşa- dediğimde aslında o işin benim işim olmadığını bilip yinede salak gibi kabul etmemden kaynaklanıyordu üstelik ücreti de hiç de istediğim gibi değilken, ne halt etmeye çalıştığımı bir türlü anlayamıyordum.

4-Sonunda uzun yıllar boyu yapmadığım bir keşfin içine girdim, yani kendi kendimin içine ne diyor bu diyen olduğunu duyuyorum sanki :) yok kafayı yemedim henüz biraz daha var :) elimde yani kollarımda 28 ayar koyu sarı altın bilezikler olmasada iş anlamında iyi bileziklerim var fakat ben o bileziklerin hiç birini severek almadım, rakamlarla oynamak benim işim olmadı, sevmiyorum hesap kitap işini hatta nefret ediyorum, öyleki yıllardır gözleri hayata kapalı rakamlara açık nasıl amip gibi yaşadığıma şaşıyorum. O yüzden yönümü tersi istikamete çevirmem gerektiğini anladım. eğer üniversite okuyacaksan istediğin bölümü okumalısın, anam babam istedi diye değil, kendin isteyesin diye.

5- İş görüşmeleri sırasında işverenin durumunu anlamayacaksın arkadaş adamlar seni vaatleriyle kandırıp -şimdilik başlangıç olarak sana asgari ücret yada onun biraz üstünde verip de bir kaç ay sonra şu kadar yaparım- derse sakınnn aman sakıınnn kaç ordan hiç durma :) adamı yada kadını yada o işveren cinsini dinledikten sonra araya bi işaret çekip -bi dakka deyip aslında seni anlıyorum sen de beni seçtiğine göre sana faydalı olacağım doğrumu deyip ilk sorunu soracaksın sana -evet biz sizi seçtik çünkü diye lafa giriyorsa yine orda lafını kesip - o zaman ben senin bu işini şurdan alıp, şuralara getireceğime göre ben kapasiteli bir insanım yani senin asgari ücret ayarında aradığın biri değilim bu yüzden istiyorsanız o türden stajyer seçebilirsiniz ki ben stajyerlik sıfatını geçeli küflenmiş yıllar geçti, geç orayı bi kere sadede gel -siz ne kadar istiyorsunuz diyeceklerdir eminim önceden zeka oyunu oynayıp -ben işe başlayayım değerimin ederini anlarsınız o yüzden size bırakıyorum derdim ne salağın önde gideniymişim meğer akıl oyunu oynadığımı zannediyorum ya adamlar benle dalga geçiyormuş sonradan kendime döndüğümde -dannnnnkk !! diye bi ses çıktığında kaya düşmüş gibi olduğumu algılayabildim algımda hep bir iyilik söz konusu olduğundan bir gün kendi kendime -sen çok salak birisin hep iyi niyetinden kaybediyorsun iş hayatında hep kaşarlar var afedersiniz ama öyle çalışanlara şöye bir baktığınız zaman anlarsınız adamın yüzü -ben paranın ta kendisiyim lan dermiş gibi don don bakar sana sende -bu insanlar insan mı dersin oysa iş hayatında onlar insan maalesef.. sonuçta iş hayatında yüzümü yırtmam gerektiğini anladım ve hemen iş arayışına geçmedim :) kendimle başladım

6- önce bir plan yaptım, dedim ya uzun zamandır yapmadığımı.. o da neymiş diyorsanız bu benim büyük sırrım maalesef işsiz olanlar girsin devreye o zaman anlatırım aslında ben hiç işsiz kalmadım nasıl oluyor o öyle evdesin kurstasın faaliyet alanlarının içindesin ama işsizsin işte kardeşim diyen mi var ? söyleyim; sürekli firmaları şirketleri tabi istediklerimi takip ettim, iş ilanlarına baktım -beni buraya almazlar zaar dediğim zamanları sildim -hemen doldur formu, git görüşmelere...100 görüşme yaptıysam bunun 70'ine hep alındım ciddi diyorum alındım, ama gitmedim egomla şımardım resmen -bak alındın işte başardım. ben işe nasıl alınıyormuşum onu denedim aslında işveren peşime düştüğü an ben kaçtım ha çok mu tın dediler 3- 4 gün arayıp da telefonu açmayınca başka alternatiflere geçip -Allah seni bildiği gibi yapsın salak şey hem adamı işe alıyoruz hemde adamın peşine düşüyoruz senle mi uğraşcaz uleyyn deyip arkamda bana yakın kim varsa onun peşine düşerler :) banane !!

7- kendim için ne istiyorsam onu hedefledim hedifimin peşine gittim kazandım ve geri çekildim, yani kazandığım an kaçtım, bir çalı kuşu durumu gibi ;) fakat elimde olan büyük bir sırrı devreye sokup bir ay aralıksız kendim için çalıştım psişik durumlar...doğduğumdan beri bende olan şeyler işte...
sonunda tüm çalışmaların karşılığında bir gün kendi adımlarımla -haydi bakalım başlıyoruz dedik, adamlar şu kadar dedi ben -hayır bu kadar ötesi olmaz dedim -benim dediğim olsun dedi -hayır bu bende olan gidin başkasını  bulun dediğimde her zaman söylüyorum içten içe bir utangaçlık duygum vardır ve bunu kimseler anlayamaz * ben nasıl pazarlık yapabiliyorum böyle hemde para söz konusu* diyip utandım..ama taviz vermedim sonuçta yüzümü yırttım bunu utanarak söylüyorum ve üzülerek..
demem o ki; ruhumda bir japonluk var, kesinlike gururum en önde gider, kolay söz vermem verdiysemde buna uyarım çevremde çok iyi bilir..ben olmaktan çıktığım tek durum iş söz konusu olduğunda artık ben değil başka bir bencil giriyor devreye..

8- son söz; -lidya halkından nefret ettim her zaman, ölene kadarda nefret edeceğim..insanlığın onuruyla oynayan bu topluluk aslında ne kadar haysiyetsiz ve gurursuzmuş bunu anladım..insanın gelişimini durduran insanı hayvanlaştıran ve hayvanları insanlaştıran bu tek topluma yani lidyalılara höykürüyorum kısaca isyeeaaaaannn :) ünivseriste bitsin kppss ötsss pısesese gibi engelli atlamalardan atlar gibi geçin bakalım şansınız varsa devlete dayayıp sırtınızı başka türden bir amip olup yaşarsınız yoksa; benim gibi farklı bir amip olup gözlerinizi koyun gibi açıp akıllandığınzda -kurt- mu oldun sen diyip acı acı gülümsersiniz, bayrama  vakit var görüşürüz...

Yorumlar

  1. canım ne güzel yazmışsın harikasın..iyi bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. al bi iyilik perisi daha :)
      seninde bayramın mübarek olsun esracım öpüyorum yürekten..

      Sil
  2. :) Harika tespitler,
    İstediğimiz bir mesleğin sahibi olmak en güzeli ama bazen olmayabiliyor da, sen sayıları hiç sevemeyeceksin sanırım ,
    Bir de çok mütavazısın 28 ayarlık bilezikler konusunda, senin elin kolun en önemlisi de yüreğinde fazlasıyla var o bileziklerden , kendi adıma bana huzur ve mutluluk veriyor seni okumak yada seninle konuşmak, ki bunun değeri ölçülmez ,
    Bayrama vakit var demişsin, sonra bayramlaşırız bizde :))
    Kucak dolusu sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hobicim :) ortak noktalarımız var ondan olmasın sakın..
      canımsın :) çok teşekkür ederim..bende mutluyum seninle sohbet etmekten becerkli güzel kız :)
      bayramlaşırız özel :)
      benden de sana kucak dolusu sevgiler ;)

      Sil
  3. canım insallah sevdiğin işi ve istediğin maasla calısabileceğin bir işin olur seni cok iyi anlıyorum bunu bil:) kocaman optum sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) biliyorum canım..
      merak etme iş kısmını hallettik ;)
      sevgiler benden biricitcimm..

      Sil
  4. Gülçinciğim hayırlısı olsun. Dilerim senin için en hayırlı ve gönlüne göre olan iş senin olur.
    Öpüyorum seni gönülden. sağlık, huzur ve mutlu bayramlar senin ve sevdikelrinle olsun.

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim Hanifeciğim hali hazır da var aslında dediğin gibi evet hayırlısı inşallah diyelim :)

    bende senin ve o güzel ailenin kurban bayramını kutluyor, sevgiyle öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. canım benim teşekkür ederim birazdan cevapları geliyor :) senin gibi renkli olur mu bilmem ;) sevgilerimle öpüyorum yürekten..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar