yüksek topuklar :)


tam 527 sayfa sonunda bitti..

Yüksek topuklar...Murathan Mungan mı yazmış bunu yoksa okuduklarımdan sonra mutlaka bir kadının elinden çıkıp Murat abimizin ellerine teslim olmuş onun tarafından işlendikten sonra mı yayınlanmış acaba dedirtti.
Başarılı bir grafiker olan Nerminin hayatı kendince çizilmiş zengin ama aile kopukluğu içerisinde büyüyen bu kadının hem kendi hayatını hem çevresine bakışını aynı anda irdelerken bir sabah çok fazla samimiyeti olmamasına rağmen tüm yılışık ve yapışkanlıklarıyla sırf evliliklerini kurtarma derdinde olan bir arkadaşının kızını yani Tuğde'yi hepi topu 5 günlüğüne Nermine bırakmalarıyla olaylar başlar..


Bence kitabın adı -Tuğde olmalıydı !!! bu bacaksız kız 5 yaşında ama adeta 20-25 yaşında bir genç kızın kapris ve  edasıyla erkekleri elde etme savaşı veren bu süre içerisinde nerminin çevresinde olan bir kaç kadına çeşitli oyunlar oynamış ve finali Nerminin sırtına basa basa yapmış tuğde'nin kendi cinsinden olan her kıza ve kadına anasından doğma bir kıskançlığı fesat ve hasetliği vardır her dediğini bir şekilde yaptırmayı başarmış olan ecit mecit cinsi kızımızın el çabukluğu marifetleriyle nerminin ufak tefek kaybolan eşyalarınında sır gibi aralandığı bu kitabımızda aynı zamanda her tür kadın ve gay  çeşitlemelerini görebiliriz. Bir kadının sıradan bir kadına, tanıdığı bir kadına yada küçük bir kız çocuğu dahi olsa (ki; bu Tuğde'nin ta kendisi olur, ona çok gıcık olduğumu ve nerminin yerinde olsaydım o kızı parçalayabileceğimi; bir kez daha kız çocuklarından nefret ettiğimi anlamış olmaktan mutluyum) kendi akranlarına neler hissedebileceğinizi, içinizden o an neler geçtiğini Mungan ağabeyimiz gün gibi ortaya koyup döküyor.

 Ayrıca unutmadan;
Nerminin bir özelliği daha vardır; çevresinde ne kadar tanıdığı kadın varsa hepsine komik bir isim
( lakap) takar; tüm bu kadınların içini dışını bilir ama aldığı terbiye gereği sevmedikleri bile olsa terslemez, horlamaz ve hırlayamaz fakat içten içe; söylemediklerine hayıflanır kitabın kimi yerinde o zengin ve başarılı kadının küfürler ettiğini okurken güleceksiniz, farklı bir espri kabiliyeti olan Nermin'in -yüksek topuklar'la ilgili bir kaç yaşanmışlıkları vardır. Kesinlikle tüm kadınların okumasını şiddetle tavsiye ettiğim ve her gece yatmadan -şu tuğde'yi bi elime alayım bakıyım bu gün ne haltlar edecek diyerek yatağa girdiğim, gece yarılarına kadar elimden bırakmadığım uzun ama okurken çok keyif alacağınız kitabımızdan bu kadar tüyolar yeter. Murathan Mungan ciddi ciddi -bir erkek bir kadının ruhunu yada  kadınların hemcinsi olanlara karşı tutumunu nasıl bu kadar net ve nasıl  bu kadar çok bilmiş bir kadın gibi yazmış dedirtti..benden bu kadar  iyi okumalar iyi geceler diliyorum, sevgilerimle..

Yorumlar

Popüler Yayınlar