yol arkadaşım-9


O gece gördüğüm rüya.....

Rahmetli halam ellerimden tutmuş yüzüme o sevgi dolu bakışlarıyla bakıyordu. Kendimi çok huzurlu hissettim
-kızım yol arkadaşın seni bulacak, bunu sakın unutma dedi ve ellerimin arasına evin içinde taktığı yeşil yemenisini tutuşturdu ayağa kalkıp sanki bir daha hiç gelmeyecekmiş gibi sarıldı, o sımsıcak gülümseyen bakışlarıyla el sallayıp gitti...Uyandığımda saat sabah 9,00 du, yataktan kalkmadan öylece daldım sanki gerçek gibiydi, halam gelmişti ve sanki bana bir cevap vermişti de, anlayamamıştım ne demekti yol arkadaşım?
kimdi? ve neden gelecekti?



bütün gün aklımdan hiç çıkmadı halamın sözleri..Akşam yayını için radyodan telefonla aradılar biliyorum sırf yayın boş kalmasın diyeydi ama hazır bir konumun olması gerekiyordu..Ne yapmam gerektiğini düşünüp durdum, kitapları kurcaladım, gazeteleri okudum fakat bir türlü nasıl bir sohbet konusu açabileceğimi bulamadım.. O sıkıntılarla evden çıkarken annemin elime tutuşturduğu elmayı yiyerek ve düşünerek tramvaya bindim, sokaklar gençti, gencecikti  insanlar çeşit çeşitti, farklı şarkılar söyleniyordu ulu orta yerlerde ve herşey çok renkliydi..hayat tüm sıkıntılarına rağmen asla silik görünmeden nefes alıp veriyordu

Sonunda Radyo Evi'ne geldiğimde saat 21,20 yi gösterirken kapıdan içeri girmemle şoka girmem bir oldu..
-İyi doğduuuun Aybalaaaa, iyiki doğdun, iyiki doğdun iyiki doğdun Aybala sesleri konfetiler maytaplar ışıl ışıl olmuş odada bir dolu arkadaşım bana kocaman sürpriz yapmışlardı öyle şaşkındımki nereden biliyorlardı doğum günüm olduğunu, üstelik doğum günümü tamamen unutmuşken...Pastam kesilirken -bu sadece benim değil; hadi hepimizin dileği olsun istiyorum dedim ve hep birlikte mumları üfleyip alkış tuttuk şarkılar eşliğinde..Çok mutlu olmuştum ve bu mutluluğuma ortak olan insanların gülücükleri beni sevgiyle aralarına almaları içimi ısıtmış, güven vermişti...İsterdimki hep böyle olsun..ama....ya alacağım karar...bir yanım benim isteğim olsun derken, öbür yanım boynu bükük ailemin kararı diyordu..-hiç bir şey düşünmemeliyim dedim içimden..ve girdim yayın odasına..

saat: 22,20...
3.....
2....
1...
yayın senin....


Yorumlar

  1. bugün dilimde hep bir doğum günü şarkısı vardı nerden takıldı bilemedim bak uzaktan uzağa senin doğum gününü kutlarmışım meğer:)nice mutlu senelere...
    radyoculuk da nerden çıktı güzel iş ama hayırlı olsun hangi fm desin şekerim dinleyeyim sesini duyayım bari:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) canım bu benim değil aybala'nın doğum günü..
      demek bu gün diline düşen takıntı şarkın bak nelere kaadirmiş ;)
      radyoculuk :))
      canım miyasem bu benim yazdığım hikaye, ama sana bir kanal ismi vereyim dinlemek istersen 91.00 radyo ilef ;)
      öpüyorum seni..

      Sil
  2. .İYİYİM CANIM TEŞEKKÜR EDERİM AMA HALA MERAKTAYIM .YAYIN YAPSIN NE YAPACAK KOCAYA GİDİPTE:)))))BÜTÜN DOĞUM GÜNLERİ MUTLULUK İÇİNDE GEÇSİN.BENDE BÖYLE AİLEMDEN EVLEN DİYE ÇOK BASKI GÖRMÜŞTÜM AMA ASLA BOYUN EĞMEDİM .GÖNÜL OTADA KONAR ..... KONAR . GÖNLÜM KİME KONARSA ONUNLA EVLENECEĞİM DEDİM, DEDİMDE GÖNLÜM...... KONDU:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki ya ailesi o zaman nasıl tepki verir aybala'ya Fatmacım, ya babası hastalanırsa ya annesi üzülürse, ne yapar acaba o zaman :)
      o gönül yokmu o günüüül ak' a konar, ama konduğu...ne olduğunu bilmez :)
      söz geçmiyorki illete mantığımızla hareket edelim değilmi :))

      Sil
  3. ben geldim nasılsın.
    hikayen çok hoş:))
    banda beklerim molada gel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin arkadaşım
      çok teşekkür ederim...
      inşaallah..
      gelirim tabii.
      sevgilerimle :)

      Sil
  4. Insanin sevildigini hissetmesi çok güzel. Bir gülümseme, bir tebessüm bile içerisinde bulundugun karamsar duygu ve düsüncelerin kalbinden gitmesine vesile oluyor.. Candan yazin için tesekürler. Hosuma gitti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız küçük bir tebessüm bir çok şeyi değiştirebilir..
      çok teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için.. her zaman beklerim bloğuma, sevgiler..

      Sil
    2. Bundan sonra devamli okurum yazilarinizi.. Gülçin hanim..

      Sil
  5. Hadi bakalım Aybala senden ümitliyim:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar