büyük oyun..



Yeryüzündeki ilk cinayet hz.Adem a.s.'ın oğlu, kabil kardeşi habili öldürdüğünden bu yana milyarlaca insan katledildi yeryüzünde. Normal görmek anormal olur, kabul etmekde öyle, ama mecburen ölümü kabul ediyorsunuz, sonra çok pişman oluyor kabil kardeşini öldürdüğüne, ama kabilin bir daha o temiz yürekli kardeşi geri gelmeyecektir..Kıskançlıktır bunu ona yaptıran, hırstır, kindir, kötü duygulardır. hırs ve öfke sıcak ter gibidir, soğuyana dek hiç bir şey anlamazsın, ne zamanki soğumuş ve normale dönmüştür kan basıncı, olayların gerçek yüzünü ve yaptıklarını o zaman idrak etmeye başlarsın..


Ülkemizin şuanki durumuda kabil ve habil gibi..Dünyada kabil olanların sayısı habilden fazladır, gün geçtikçe dahada artıyorken ölümler; acılarımızı küfrederek, beddua ederek çıkarıyoruz, intikamımızı lanetler okuyarak ve gözyaşı dökerek soğutmaya çalışıyoruz, et yemişte büyümüş kaplumbağa misali canavarlaşan insanları izlerken milletçe sinirlerimiz bozuluyor, etkileniyor ve doğal olarak tepkiler veriyoruz, çok normal..Normal olmayansa; cinayetin gün geçtikçe büyümesi, sıradan bir an yaşar gibi yapılması..Irkçılığa karşıyımdır her zaman fakat boyut farklı yönlere kayıyorsa düşünmek lazım..

İsrail denen bir ufacık milletin şu anki durumuna baktığımızda karşımıza süper güçlü ve bir o kadar zenginliğe sahip bir topluluk görüyorsunuz, misal kullandığımız google, misal kapalı çarşı kuyumcuları misal siyaset, hayatın en üst zirvesinde yerlerini alırken bu insanlar bizler ne yapıyorduk dersiniz? Dua ediyorduk, ama onlarda dua ediyordu evet onlarda dua ediyordu ama o adamlar karınca gibi çalışkan bir millet, yanlış anlamayın kesinlikle tarafsız anlatıyorum acı gerçeklerimizi görmemiz gerekiyor, biz çalışmıyormuyduk biz derken müslüman kesim? evet biz müslüman kesimde çalışıyorduk onlar zanaatle uğraşırken bizler çiftçilik yapıyorduk onlar el sanatlarında ilk sırada yer alırken bizler toprağı işlerken sanatımızı konuşturuyorduk sonra bir yerlerde birşeyler oldu ne oldu dersiniz? müslüman kesim tembelleşti, peki ama neden tembelleştik?

Osmanlı dünyası 1001 gece masalları tadında hayatı yaşarken bolluk ve bereket kırılagider; avrupa hiç bir zaman bunu hazmedemez türlü entrikalar ve oyunlarla bir gün vahdettinden sonra son nefesi verecektir osmanoğulları. Fener galatasaray maçı gibi derby'dir müslüman ve hristiyan çekişmeleri, kim kimi alt ederse bayrak göndere çekilecek; dünyaya gücünü gösterecek egemenliği o taraf hakim kılacaktır, adalet yoktur, insanlık yoktur, kan ve ölüm vardır çeşit çeşit..Sonra süper güç dediğimiz Abd çıkar ortaya, her iki kesim yahudi ve hristiyanlar birbirlerine yüzyıllardır destek veren iki ırktır, kendi çekişmelerini duyamazsınız, göremezsiniz bu iki dine mensup ülkelerin insanları tek bir hedef belirlemiştir, müslümanlığı yok etmek.. peki ama neden? müslüman ülkelerin coğrafi konumlarına bakıldığı zaman, bir ülkeyi sınırsız idare edecek imkanlara sahip özellikler vardır, kimisinde petrol kimisinde bor kimisinde iklim kimisinde toprak zengindir, üretkendir avrupa ülkelerinde yokmudur bu coğrafi üstünlükler var tabi ama zengin edecek niteliklerde değildir, o halde toprak uğruna din istismarı saklı kalınmak kaydıyla istila etmek pek tabiidir, müslüman ülkeler bu iki ırk gibi birbirlerine destek olmamıştır ve hiç bir zamanda olmayacaktır, çünkü menfaat söz konusu bencillik safhındadır, ülkeme zarar gelmesin cebimden birşey çıkmasında afrikada umrumda değil, ırakta diyen bir yapıya mensubuzdur, bu düşünceyle yol alırken; hristiyan ve israil bir plan yapar; kendi elleriyle kendilerini öldürsünler..nasıl? -parayla..çıkarlarına üç beş kuruş cevap vererek..

Kana bulayan ve kana bulanan eller müslümandır, geriden tv'da izleyenlerde bu iki ırktır ve planları doğru işlemektedir, böyle giderse; ırak, libya, mısır, suriye derken bize sıra ne zaman gelecek bilinmez, başımıza gelecekleri düşündükçe endişelenmemekte elde değil, neden biz dersek; aslında belkide tüm müslüman ülkerlerden çok daha zengin kaynaklarla birlikte; bir o kadarda çok güzel bir ülkeye sahip olduğumuz için..
Bu nedenle genç yeni nesil katledilmektedir, asker kadın çocuk demeden birbirini yiyen öldüren insanların aynı kanı taşımalarını izlemekteyiz içimiz acıyarak, ağlayarak, lanetler yağdırarak..
Bizler kabil ve habil gibiyiz açıkça..bunu anlamamak aptallık olur, gerçeklerimiz yüzümüze vurulduğunda küfretmenin ne kadar manasız olduğunu kan basıncı düşer gibi anlayabilir miyiz? anlamamız lazım..Pkk bir sahne oyuncusudur, bu oyunu yazan ve yönetenleri biliyorsunuz ve dişlerinizi colgate'le fırçalayıp; güne öyle başlıyorsunuz, Türk diş macunu cümlesini hiç duydunuz mu? neden tembeliz? bayramlar ve tatil ülkesi olduğumuz için, sırtımız devlette öylede emekli oluyum dediğimiz için, abd dizleri izleyip; israil malı kullanıp, hristiyan gibi yaşamayı avrupai yaşamak olarak düşündüğümüz için..bu içinler bitmez sorunun kaynağı biziz, çözümüde biz olmalıyız, planlı, çalışkan ve uyanık kalabilmek için..Ve sonuç olarak; bu iki dine mensup ırkın planını suya düşürmek için; en azından kendi ülkemiz için birlik beraberlik dışında üretken olup, çok ama çok çalışmamız gerekecek, - çok geç kaldındı -yapsak ne olacak olan oldu düşünceye sahip insanlarsak; yenilgi en baştan kabul edilmiş olur, sil baştansa evet sil baştan, elif olmaya razı olan pek çok insan hazır, mehmetçikler şehit olmadan mehmet gibi çalışan insanlarda öyle..şehit mehmet istemiyorum açıkçası, yaşayan her insanın çalışkan ve zeki mehmetler olmasını diliyorum buna kendi adıma bende hazırım, yeterki; memleketimde insanlar ölmesin, şehit düşmesin..

Yorumlar

  1. Gülçin'ciğim çok güzel tespitler yapmışsın, Atatürk'ün yolunda, izinde gitseydik bugün bu yukarıda anlattığın acı ve kötü tablo olmayacaktı, Atatürk ne demişti: Ekonomik, siyasi, kültürel her alanda TAM BAĞIMSIZ olmalıyız. Bağımsızlık benim karakterimdir yine ona ait bir söz. Google'da Türkiye'deki ABD üsleri diye tıkla gör halimizi...biz yıllardır işgal altındayız canım, elimizi, kolumuzu kıpırdatamıyoruz önce o üsler yani Amerika'yı kovmalıyız ülkeden..kimseye borçlanmamalıyız..ekonomik ve siyasi açıdan bağımsız olursak ne pkk kalır, ne başka şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz Atatürk'ün izi dışında her izi sürüp abd sömürgesi altında hayat standartını seçmiş bağımsız yaşadığımızı düşünen insanlar topluluğuyuz, belkide herşeyin sil baştan yenilenmesi yapılanması gerekiyor yada yavaş yavaş, ablacım abd'yi kovmak israil gözetimini üzerimizden atabilmemiz için zihniyetlerimizi değiştirip, çok çalışkan bir millet kendi üreten, ürettiğini ihraç eden, başı dik ve onurlu bir toplum olmamız gerekiyor. pkk zaten ortalık malı,paravan kapı misali...değerli yorumun için teşekkür ederim..

      Sil
  2. http://acikistihbarat.com/haberdetay.aspx?id=10140

    Bu linkteki kısacık çok kısa ama ibretlik gerçek konuşmayı da mutlaka okumalısın Gülçin'ciğim dün ve bugün Dersim'li - güya Dersim'li, güya Kürt olanlar ile o günün Kürt'ü, Dersim'lisi arasındaki farkı herkes okumalı.. görmeli

    sevgilerimle öptük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi kere Dersim diye bir yer tanımıyorum, benim bildiğim il'in ismi Tunceli, linke şimdi bakacağım ablacım..

      Sil
    2. "Bir kere de Lozan Konferansı sırasında kürsüye çıktım. Aha bizim memleket ahalisi Kürtmüş, orada bir Kürt Hükümeti kuracaklarmış, bunu duyunca kızdım kürsüye çıkıverdim.

      Gene sustular: "Lâilaheillâh Muhammedünresullâllah" dedim. "Gerek Şafiî, gerek Hambelî, gerek Hanefî hepimizin kıblesi birdir. Meclisimiz, kulübümüz, dinimiz, milletimiz birdir. Biz Türk'üz. Hepiniz Lâilaheillâh demişsiniz. Şimden sonra mı, ayrı bir din, ayrı bir millet olacağız." dedim.
      BRAVO..Tek kelimeyle bu düşüncenin bir gün farklı zihniyetlere sahip olan insanlarada bulaşmasını isterim, söylenecek söz yok, herşey açık..çok teşekkür ediyorum Müjde ablacım verdiğin link için..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar