Ve sonra..


Ve ertesi sabah Nezihe hanımın plaza olacak işyerine gittim anormal bir sıcak var boğuluyorum
-üst katı size tahsis ettim diyor çıkıyoruz yukarı klimayı açıyor kendine hayrı kalmamış nuh nebiden kalma bişey hafiften estiriyor, bir kaç sorum var şu nerde, bu nerde..
-gülçin hanım eski müşavirin yanına gidebilirmisiniz uğur beyle (nezihenin kocası) devir teslim işlemleri var onları almamız gerekiyor..
-olur gidelim hemen..


çıkıyoruz yola, eskiyecek müşavirin yanına gidiyoruz bu varol bey değil, eskimek üzere olan müşavirmiş öyle diyorlar 35-40 yaşlarında bir bayan. Önce hanfendinin yemek yemesini ve kendine gelmesini beklememiz gerekiyormuş, bizde öyle yaptık ardından -ben sigara içeceğim bekleyin butonuna basar gibi kart bir ses ve itici bir bakış görüyorum, aldırış etmiyorum tavrına olabilir..10 dakika 20 dakika derken 40 dakika hanfendiler sonunda teşrif ediyor. Nezihe hanımın eşi -gülderen hanım lütfen tüm evrakları gülçin hanıma teslim ederken işlerin nasıl yürütüldüğünü anlatın o da size sorularını sorsun.
-niye? ne sıfatla anlamadım. derken yüzüm şaşkınlıktan donacak inanılmaz emir kipi ve iticilik hakim ortam gerilmeye pek bi müsait, sanırım sorun benim..
Adamcağız arkadaşların yanına gidiyorum deyip arkasını dönüyor tam; gülderen şahsiyeti arkasından sesleniyor- uğur bey ben n'olacam bana ne söz vermiştin, tın-lı tin-li sen-li ben-li eni konu aşılmış bir ikili durum hakim. bodur boyuyla ve yakamadığı yağlarıyla sallana sallana uğur bey geri dönüp gülderenin masasına elini koyup -sana kıyarmıyım hiç sen her zaman burdasın..yahu n'oluyor anlamaya çalışıyorum, ama sessizim bekliyorum işlerin işleyişini bu gülderen lokumu bana anlatacak uğur ve nezihe çifti öyle demişti halaa beklemedeyim bi sigara içip geri dönüyorum bakıyorum hiç oralı değil, sonunda
-gülderen hanım işiniz bittiyse şu işlerin gidişatıyla ilgili bilgi verirmisiniz?
-sana mı? yok pakize suda'ya içimden -salak diyorum
-evet bana, başka birini mi bekliyorsunuz?
-bana bir bilgi vermediler sizede hiç bir şey anlatamam
-ne demek vermediler, az önce uğur bey size söyledi nezihe hanım telefon etti duymadınızmı?
Ortam iyiden gerilmeye başladı ses tonum gayet net kadın bir bağırıyor bana
-sen hangi sıfatla burdasın?
-konuşmanıza dikkat edin, siz diyeceksiniz ve üstelik kime bağırıyorsunuz çocuğunuz yok karşınızda!!!
-bana bak ben sana hiç bir şey öğretmem ne yani kara tahta tebeşir şu şudur budur mu diyecektim
-yahu ne diyosunuz siz yaa, kendinize gelin sizden bunu bekleyen yok, isteyen yok işlerin işleyiş tarzını en çok nerelerde neler var nasıl oluyor onu anlatacaksınız o kadar yahuu.
-sen hiç iş bilmiyormusun? diyor ben çığırımdan çıkmak üzereyim o derece gözlerimden ateş fışkırıyor
-dikkat et konuşmana dedim sen kimsin hakaretlerini ve bu aşşağılayıcı tavrını çekecek durumda değilim üstelik kapris bi yere kadar, anlatıyormusun yoksa uğur beyi mi çağırayım deyince ses tonu inceliyor,
-dur tamam bi dakika bekle..
ben işlerin gidişatını tam anlatacak diye beklerken kadın eline telefonu alıp bi arkadaşını arıyor
-ya bağsanaaa buraya bi bayan almışlar benim haberim yoqtu (hayvanımsı bir üslup)
ordan ısrarla konuştuğu kadın kim ne zaman falan diyor sanırım
-valla tanımıyom, bugün almışlar bende bişeyler öğretcekmişim..Allahım sinir küpü oldum
devam ediyor -yok bizden değil..hınnkkk!!! o da ne demek? -heee diyip gülüyor ve sonunda kapatıyor
içimden Allah kahretsin seni kadınım diye dolanıyorsun rezillik diz boyu bari yanımda konuşmasaydın be kadın ama bilerek yaptı biliyorum..telefon kapanıyor
-siz ne demek istediniz öyle bizden değil derken?
-Alevi misin? çüşünüz afedersiniz çok terbiyesizce ama ancak bu at gibi kişneyen kadına ya oha yada çüş demek lazım..
-Ne alaka?
-biz aleviyiz nezihe hanımında aynı zamanda akrabasıyım? iyi bi halt sanki bana ekabir
-ben insanım gülderen hanım anlamam aleviden sünniden işime bakarım ayrımcılık yapmanız hiç hoş değil..
-niye sanamı soracaktım? işin boyutu uzadı çok sinirlendim kendimi zapt edemiyeceğim farkındayım
-ben uğur beyi çağırıyorum, o -dur bekle derken çıktım uğur beyi buldum
-uğur bey bu hanımın bir şey yapacağı yok, hakaretlerini işitmek istemiyorum lütfen gidebilirmiyiz?
-ne oldu?
-hırladı ve hala hırlıyor gelip görün ve gidelim
uğur yanına gidiyor cidden kadın hırlıyor -bu ne böyle kreşmi burası ne öğretecem gelene bi öğrettik gidene bi öğrettik olmazki böyle canım..
adam hiç duraksamadan bana bakıp -gidelim gülçin hanım hemen diyor kalkıyorum bi hışım
kadın küfür edercesine -ama daha işi öğrenmediki
-benim öğrendiklerim bana yetti, sizden hiç bir şey öğrenmek istemiyorum deyip çıkıyorum..
uğur bey kızgın -ben gelmeniz taraftarı değildim nezihe hanım istediği için getirdim deyip dönüyoruz
asabım nasıl bozuldu, tüm pozitif enerjimi aldı yedi kadın resmen..Nezihe ne oldu diyor
-bu kadın sizin akrabanızmış doğrumu
-doğru ama dolaydan..ne dedi size?
-ne dediği umrumda değil şunu bilin ben hayatım boyunca böyle ahlaksız mendebur terbiyesini alamamış iki ayaklı bir hayvan görmedim diyorum ve izin istiyorum lavaboya gitmeliyim iniyorum lavaboya ışıkları yakıyorum Aman Allahımmm !!! pislik rezalet şoka giriyorum bumu sizin plazanız haa? üstelik ortak kullanımmış girmeden çıkıyorum, neziheye;
-Nezihe hanım ben müsaadenizi isteyim gitmeliyim
-ne oldu gülçin hanım ben konuşayım gülderenle..gülderenin batsın senin, arıyor gözümün önünde öyle sakin öyle iyi ki hiç bişey olmamış sanki kapatıyor telefonu şaşırıyorum ne bekledim en azından -sen benim yeni iş teklifi yaptığım ve aldığım bir bayana neden ve nasıl böyle davrandın izahını yap demesini...ama cıkss yapmadı ..
Öylemi...O zaman ben kaçar..3 gün üst üste nezihesi uğuru yanındaki personelleri kırk kere aradı lütfen gelin  güldereni sorun yapmayın onu çıkaracağım falan filan..umrumda değil..senin patronluğun yokki, tuvaletin leş gibi..kalırmıyım hiç orda..3 gün aynı cevabı verdim, yemeğe gidelim orda konuşalım dediler istemiyorum teşekkür ederim deyip geri çevirdim bu gün rahatım sonunda gitmeyeceğimi anladılar..işte olay bu..
Kısmetler peşpeşe gelir gibi başka bir yerden iş teklifi aldım yine şaşkınım ama ağzımın payını aldım gitmeyeceğim...benim işim bana yeter...
Artık insanları tanımaya başladım, onlar gibi olmayacağım, olmayacağıımmmm, hayvan ve insan arasında öyle çok farklar varki; biri dilsiz sadece sevgi ister, öbürü diliyle ortalığa eder, bunada yaşamak derler..derler..derler..
Hayırlı Ramazanlar diliyorum, hacivat ve karagöz ayımızda müslümanlığımız temizlesin her yanımızı..
saygılar..

Yorumlar

  1. İnan ki şaşkınlık içinde okudum canım ya bu ne böyle, nasıl insanlar var hayatta.

    Boşuna demiyorlar ALLAH iyilerle karşılaştırsın diye, en doğru kararı vermişsin.

    Bazı insanlar hayatta bir tek kendileri varmış gibi davranıyorlar, tuvaletleride kendi kalpleri gibiymiş, sifonu çeksende gitmeyecek türlerden.
    takma kafanı her işte bir hayır vardır,

    kocamannn çilek kokulu öpücükler yolluyorum...
    gelişmelerden haberdar et canım.

    YanıtlaSil
  2. daha fazlasıda var kuğum ama çok uzadı yazı bu kadarı yeterliydi efendice gidip gördük geldik deneyelim demiştim denedik hepsi bu :) çok üzücüydü ama hak ettim ben bunu..ne işim var benim oralarda kendi işim dururken kaşındım galiba :) hayırlısı olsun ne diyelim..
    Sevili okudum ve hatta yorum yazdım gelmedimi acaba..
    finali çok beğendim ama dediğim gibi şener aklımdan hiç çıkmadı sevilde olduğu gibi :) mutlu sonla bitmesi güzeldi yoksa vururdum seni :))
    kokulu çileklerini aldım, pudra şekeri öpücüğü benden ;) tamam ederim :)

    YanıtlaSil
  3. çok şaşırtıcı, insanlar hiç göründükleri gibi olmuyor malesef, görünüşte plaza, yönetici statüsünde hanımlar, herşey yolunda gibi dışardan, ama içleri karmakarışık, hakkında hayırlısı olsun arkadaşım, ne iş yaptığını bilmiyorum ama umarım işinde daha iyi yerlere gelirsin, sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle hobicim bende bu olanlar karşısında tıpkı senin gibi düşündüm, göründüklşeri gibi olsa eminim bana bile ihtiyaç kalmazdı..
    Amin hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun..2 mesleğim var hobim sigorta ve muhasebe..sevgilerimle öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginç bir görüşme olmuş.. Gülçinciğim en çok kızdığım ve üzüldüğüm konulardan bir tanesi; İş hayatında insanlar bilgilerini paylaşmaktan kaçınırlar.. Ben bileyim benim bildiğimi başkası bilmesin tarzı bir düşünce geliştirmişler.. Çalışmaya başladığım ilk yıllarda acısını ben de çok çektim. Neyse ki, biraz zaman alsa da çok araştırma ve okuma sonucunda aştım.Ama ben bildiğim her şeyi ihtiyacı olanlarla paylaşmaya gayret ettim.Oysa insanlar bilmiyor ki, paylaştıkları bilgilerinin yerine yeni bilgi katması için fırsat doğuyor.. Neyse ki, sen en güzel şekilde cevabını verip ayrılmışsın..Sana kendi işinde başarılar ve bol kazançlar diliyorum..sevgilerimle, esenlikler diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem çok ilginçti hemde çok boğucuydu hiç beklemdiğim olaylar gelişince hanifeciğim çok üzüldüm şaşırdım afalladım ama sonunda bu da bana bir ders oldu, konu dahada uzundu ama ancak bu kadarını özetledim nezihe hanıma senin dediğin gibi bende- bu güne kadar kim ne öğrenmek isterse bilgim doğrultusunda elimden geleni yaptım ama ben böylesini hiç görmedim dedim haklısın bencillik varsa kişinin özünde ne bildiğini paylaşır nede pozitif olabilir insan sevmenin nedenlerinden biridir paylaşım böylelikle anlıyorumki kimi insanların vereceği bilgilerde önemli değil, özünde insanlık yoksa şayet..değerli yorumun için teşekkür ederim :) sevgilerimle..

      Sil
  6. Merhabalar,

    Hem mekanıyla hem de elemanlarıyla çok ilginç bir işyeri. Dolayısıyla tatsız bir iş görüşmesinin ardından size de bu görüşmeyi kaleme almak kalmış. Bu ilginç ve tatsız iş görüşmesini kaleme almakla hem iyi, hem de güzel yapmışınız.

    Cenab-ı Hakk, yarattığı insanoğlunun nankör, çok aceleci, bencil, sabırsız ve nefsine düşkün olduğundan bahseder. Ancak inanıp yararlı işler işleyenlerin, namaz kılıp, zekatını verenlerin Rabb'leri katında ecirleri olduğundan, onların korkmayacaklarından ve üzülmeyeceklerinden bahseder.

    Kaleeminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet Recep bey hayli ilginç ve bir o kadar gergin bir durum vuku buldu, ne yapalım bunuda göreceğimiz varmış keşke kaleme değilde kameraya alıp izletebilseydim tüm olanları eminim güldereni falakaya yatırasınız gelirdi :) ama bende kendime gün geçtikçe şaşırıyorum nasıl bu kadar sabırlı davranabilmişim anlayamadım :) değerli yorumunuz ve dualarınız için çok teşekkür ediyorum, saygılarımla..

      Sil
  7. Okuken gerildim seni düşünemiyorum hiç.
    Dikkatli biri olarak büyük iş yeri olsun küçük işyeri olsun, çalışanlarında iş yoksa mekanda da olmuyor. Bazı iş yerleri tam bir acemi gibiler, yıllardır aynı yerde olmalarına ve büyümelerine rağmen.
    Zor günler bunlar ama Allah'tan kendi işi var canım.
    Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah'cım recep beyin yorumuna cevap verdim gerçekten görseydin gülderen şahsiyetinin kendisini, kameraya alabilme şansım olabilseydi kesin yüzüne bi tokat atasın gelirdi öyle fena davrandıki, kaç gün midemin ağrısını çektim neden ben buna bi tokat çakmadım diye :) ama o layık olduğu cevabı aldı hatta eksiğiyle..ne yapalım canım göreceğimiz varmış gördük :))
      ve o tuvalet, içimden görünce -heralde sınanıyorum dedim, sınandım canım :)
      zor günler ama gülecek birşeyler bulabiliyorum en azından saf ve bu kadar salak olabilmeme :) hayırlı ramazanlar canım, öpüyorum..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar