bin muhteşem Güneş.. -3-


Masanın etrafında 3 kadın meryemin önce üzüntüsünü paylaştıklarını sahtekar dilleriyle  kısa bir konuşma yaptıktan sonra, sözü yaşına ve evliliğe getirirler pencerenin kenarında bir sandalyede oturmakta olan celilse sessiz ve üzüntülü bir ifadeyle olanı biteni dinlemektedir.
kabil'de ayakkabı satıcısı 40 yaşındaki  dul Raşit 15 yaşındaki çocuk  meryemi istemeye gelmiştir, meryem celilin yüzüne bakar ama babası tepki vermez, kadınlara dönüp istemediğini söyler oysa onun yaşındaki kızları okumaktadır. kadınlar diretince bir kıyamet daha kopar celilin yüzüne -söyle onlara evlenmeyeceğimi desede bir ceset gibi olan celilden ses gelmez. Kaderinin kararı bir başkaları tarafından çoktan verilmiş olan kız ne söyle ne yapsa da  artık onun için çok geçtir.
Ertesi sabah aynı masada raşitle meryemin imam nikahı kıyılır adamın yüzünü ise  verilen aynanın yansımasında gören meryem, karşısında oldukça iri yarı, çarpık dişli kaba etli esmer bir adam görmüştür.


Aynı gün apar topar otobüse bindirilirken meryem babasına son sözlerini söyleyecektir.-sana inanmıştım seni öyle çok sevmiştimki baba, seninde beni sevdiğini, bana sahip çıkacağını düşünmüştüm, bana söz vermiştin baba doğum günümde beni sinemaya götüreceğine söz vermiştin, sana tapardım baba !!! otobüse bir hız binip babasının cevabını beklemeden koltuğa oturur. celil otobüsün dışında defalarca meryeme seslenir, otobüs hareket eder, otobüsle birlikte koşmaya meryemin bir kez olsun dönüp yüzüne bakmasını istesede, meryem dönüp bakmaz..
ertesi günün akşamı adamın deh mazang'daki evine varırlar.celil'in karılarının anlattığı gibi bir malikhane değil, iki katlı müstakil bir ev, yıllarca kullanılmış yarı yırtık eşyalarla başbaşa kalmıştır. Raşit kıza önceleri sessiz kalır ardından isteklerini bir bir sıralar soru sormadığı sürece meryem konuşmayacaktır, yemekleri hazır önüne gelecektir, ve dışarı çıkarken burka giyecektir. zaman içinde ev işi yapmaya başlar ardından yemek yapmasını öğrenir kendi kendine, sonra komşularla tanışır dışarda ama raşit onun kadınlarla konuşmasını yasaklar.Bir akşam raşit kıza ilişir olanca gücüyle ilk gecesini geçirdiğinde kız kendini çok halsiz korkulu ve gergin bir biçimde yatağa bırakır.bir süre sonra hamile kalır raşit bir oğlunun olacağını düşünür kadını alır bir gün hamama götürür.fakat hamamda bir şey olur biranda heryer kana bulanır meryem bebeğini düşürür..defalarca deneme yapmalarına karşılık bir daha kızın bebeği olmayacaktır.bu yaşanılanlardan sonra raşit hırçınlaşır kadının yüzüne bakmaz, azarlar ona bir eyşa muamelesi gibi davranmaya başlar..
ve devamı geliyor..

Yorumlar

  1. bir an direnmesini direnecek kaçacak cesareti göstermesini bekledim..babasını bulmak için gösterdiği cesareti evlenememek için de göstermesini yani:(((kaçsa başına daha beteri gelecekti..offf off Meryem offf...şu anda Afganistan'da, İran'da, Irak'ta kaç tane Meryem var kimbilir?:((((sağol Gülçin'ciğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babasına ve 3 karısına karşın deli gibi direndi ama hayatta tek başına kaldığını anladığında boyun büküp mecbur kaldı hele o şartlar altında söyleyebileceği hiç bir şey yoktu nede hiç kimsesi..meryemler çok fazlaymış müjde abla halanda bu kısır döngü oralarda yaşanmaya devam ediyormuş :(

      Sil
  2. ..çok fazla arkası yarın olmadan sabırsızlıkla devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yazıyı çok uzatmak istemediğimden bölüm bölüm anlatmak istedim..

      Sil
    2. ben Zaya'nın hikayesini Türkçe ve kısaca anlattım :)) .. siz bu hikayeyi uzun uzun ve bir seferde anlatın ne olur :))
      --sevgiler--

      Sil
    3. kör bakmışım anlaşılan bir kez daha bakmam gerekiyor

      Sil
  3. Gülçin çok güzelll canım bekliyorum sormassam çatlarım:)) asacaklarmı sonunda meryemi ne olacak sonunu söylesen olmazmı birinemi aşık olcak , sonra recm cezasımı alacak e hadi anlattt...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoook biraz daha sabret bak neler olacak canım kuğum :)

      Sil
  4. kitabı okumama rağmen bende heyecanla okuyorum yazdıklarınızı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa :) sevgili hobim şimdi ben heyecanlandım, umuyorum doğru anlatabiliyorumdur, aklımda kalanları paylaşıyorum..

      Sil
    2. evet harika anlatıyorsunuz aynen böyle devam ediyor süreç, sevgiyle kalın:)

      Sil
    3. valla onu bunu anlamayız Gülçin..başladın bi kere.. gerekirse bi defa daha okuyup bize anlatmalısın :))

      Sil
  5. teşekkür ederim sevgili hobim, sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  6. olmaaaaz :) 1001 gece masallarına çevirdim işi..sabır sabır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ehh.. sen bilirsin.. o halde, bittiğinde sen görürsün. :))

      Sil
  7. müzik de çok güzel.. ayrıca belirtmek istedim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar