23 nisan şansı :)


Malatya güzeli ilkokul öğretmenim, folklorla alakamın olmadığını anladığı an -bu kıza şiir okutmalıyım demiş, o yıllarda dişlerine tel takılı pek kimse yok, memleketime teknoloji ufaktan girmeye başlamış benim tavşan dişler düzelir ümidiyle hacettepeyi hacet edinmiş olan annemle sabahın kör vakti kalkıp okula geliyoruz, şiiri ezberlemekten kağıt insanlıktan çıkmış durumda..ve okulun bütün çocukları tellerim sayesinde beni tanıyor, bense bu duruma çok gıcığım
-dişleri tel takılı kız okuyacak şiiri diye fısıltılar geliyor kulağıma..
-salaklar siz kendinize bakın, hepiniz kapkara ve çirkinsiniz işte !!!


O zamanlar anne ve babalar okula gelipte çocuklarının bu performanslarından bi haberler, siyah beyaz fotoğraf makineleri yeni renklenmeye başlamış ama kamera denen şey, çok pahalı ortalıklarda ancak almancıların katkılarıyla görünebilen bir lüks aleti..
Hava acaip serin, tir tir titremekteyim imirin iti gibi...19 mayısta bile ısınamıyorum kalmışki 10 kasımda don durumlarındayım, bu yüzden kış ayını sevmiyorum işte..
siyah önlükleri çekmişim, saçlar kapkara upuzuuun rapunzel misali annem boyumdan büyük kordelaları takmış iki kuyruk durumunda sahneye doğru yol alıyorum..
Öğretmenlerden biri anons ediyor, ismimi duyuyorum birde şiirin ismini..
mikrofonun önündeyim gayet sakin bir halde başlıyorum cırlamaya :)
-buu güünn 23 nisaaann heyyyyttt noluyo uleyyn, ses yankılanmıyor ?? mikrofonun bozulası tuttu, bende öyle :)  hocalar bir iki kontrol ığğhh yok ses gelmiyor ee napalım hemen bi sandalye gelir 1 metrelik boyum ve sesim çıksın diye çıkartırlar sandalyenin üstüne -hadi kızım oku bakiiim..
Bas bas bağırıyorum, tenor yanımda halt etmiş, çınlıyor Turan güneş cıyak cıyak :)
bir alkış kopuyor ama beynim uyuşmuş kardeşim bağırmaktan angıtlaşmış durumda sandalyeden iniyorum..İlkokulumu tüm bayramların ilk ve son şiirci kızı olarak bitiriveriyorum, o yüzden şiiri ve okumasını seviyorum, ses cırt değil merak etmeyin :)))
sabah işe koşturdum ofisin karşısındaki okuldan ses dalga dalga yayılıyor, dibinde şirin bi park, geçip oturuyorum, bi sigara yakıp şiirleri, şarkıları dinliyorum gözlerim güvercinlerin su içişlerinde..o ara sekreter arkadaş geliyor, yanıma seyirtip bi sigara da o yakıyor keyif güzel tam kalkmak üzereyim gözüme biri taş fırlatmış sanki bi cıyaklama kopuyor benden
-huriyeee yetiiiş bişey oldu, kadının gözünde gözlük bende gözlük Allahım anlamıyorum noluyor yahuuu.. cıvık ve sıcacık bişey akıyor gözümün üstünden..
Kadın gülme krizinde elimi gözüme atıyorum..
Allah belanı vermesin güvercin senin, ayarlasan bu kadar olmaz, 12 den isabet etmiş sen gel koca parkta benim gözümü bul pisleyecek..
huriyenin gözünden yaş geliyor, -kız çabuk ıslak mendil ver gözümün içi afedersiniz b*k yanii..kadın kendine çok sonra geliyor ben güvercine sövme durumundayım..
23 nisan piyangosu çek-çabuk bi sayısal oyna diyor bir yandan gülme krizinden çıkamamış, helak vaziyet geliyorum ofise..gelene geçene anlatıyor kısmetli durumlarımı, millet kahkahalarla karşımda seyirtiyor..
gidip bir kahve yapıyorum bir yandan söyleniyorum:

23 nisanımın içine eden ve gözümün orta yerini b*klayan bir güvercin için neden bütün insanlar talih kuşunun konduğuna inanırlar anlamıyorum ??

Yorumlar

  1. :)) Olsun onlar zamanında gülmüş şimdi sen gülersin onlara inci dişlerinle:)) güvercine çok güldüm ,sporcu bir güvercin galiba tam isabet ettirmiş:)) sevgilerimle canım öptüm...

    YanıtlaSil
  2. porselen porselen bakıyorum şimdi kuğucum :)))))
    güvercinlerin bana hediyesi sanıyorum bu gün işler çok yoğun :)
    sayısal piyango gibi oyunları hiç oynamadım denesemmi acaba ne dersin :)

    YanıtlaSil
  3. :)) bence deneme o parayla çilekli dondurma
    alıp afiyetle ye daha karlı olursun:))

    YanıtlaSil
  4. bi çilekli sana, bi çikolataı bana :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar