8 Mart satışı..


Dünyanın bütün kadınları toplanın..
365 günün içinden bir günü bize bağışlamışlar, ne mutlu..
Kadın olmanın her türlü çeşitleri varken bu dünyada bazen nasıl bir kadınım diye kendimi sorguluyorum..kabul ediyorum bazen çok çekilmez oluyorum..bazen beşikte uyumakta olan bebeğin gülümsemesi gibi saf ve duru..bazen acaip derecede alık ve salak, bazen çok zeki ve bir o kadar aptal


Her türlü kadınlara ait olan bu günün ne gibi bir anlamı var bilmiyorum..günlere anlam yüklemek nedense çok saçma geliyor..sigara bırakma günü, dostlar günü, anneler günü, barış günü, fasıl günü,kadınlar günü v.s. v.s.sonuçta biz o günü bir şekilde yaşıyoruz..kimileri yemek, temizlik bulaşık gibi işlerle uğraşırken kimileri işleriyle kağıtlarıyla, sorunlarıyla..kimileri psikolojik veya fiziken zedelenmiş ve eziyet çekmişken, kimileri kocalarının paralarıyla fing atıp oynarken..hayatı 24 saatte yaşayıp ertesi gün sürprizlere gebe kalarak..
Yaşıyoruz, anın değerini bilerek veya bilmeyerek..neyi anlamdır veya anlamlandırma, sigarayı içiyorsan sana o gün hiç bir şey ifade etmeyecektir, barış gününde bombaların patladığı gibi..bayramlarda küslerin inatla gurur adına barışmadığı gibi..bir anlam ifade ediyor veya etmiyor..ama hayat devam ediyor son sürat..
Alış veriş yaptığım için mağaza bana saksıda bir ev çiçeği hediye etti, fakat ev çiçeğine bakacak kadar evcil olmadığım için hediyesini anneme vereceğim..babamın bu güne dair hiç bir fikri olmadığından :) hoş bende ancak bir kaktüs ve bambudan başka hiç bir çiçeği elimde tutamadığım için bakamıyorum..itiraf etmeliyim papatyaları çok seviyorum..ama bu aralar gözüm ne bu günleri ne de çiçekleri görüyor..1600 valflik gücümle koşmaya devam ediyorum..ve bir o kadar boşlukta yüzerek..bitkisel hayatta gibi duygusuzum, yorgunum..
Eyy kadınlar gününün sahipleri..kadir kıymet bilmez misiniz siz? 365 günün en ağır işçileri; tutun size 8 mart aman yere düşürmeyin..silin süpürün pişirin yetiştirin, yorulun, yorgun düşün..bin erkeğe bedel çalışan, ekmeğini taştan çıkartanlar..size değil 8 mart bütün bir yıl helal olsun..
Birde, başka dünyanın kadınları..
fahişeler, genelev kadınları, yola düşenler, pavyon şarkıcıları, masa mezeleri..
sizde kadınsınız...filmler aratmaz yaşadıklarınızı...sizede benden bir şapka..ne bir kınama nede ayıplama..asla..

namusluyum adı altında çoluk çocuk sahibi kadınlar, kocaları işe gittikten sonra başka erkeklerin koynunda huzur bulanlar, başı örtülüler, açıklar, kimsenin konduramadığı aile kadınları...veya dul veya bekar..hızlı hayatı 180 km.de götürenler..arayış içinde olanlar...arayıp bulanlar, bulup doymayanlar..sizinde kadınlar gününüz kutlu olsun, bugün hangi meyhanenin bardaklarını boşaltıp, hangi yataklarda yatarsanız yatın..sizinde gününüz..

Ve gün bitmek üzere..patlatın havai fişekleri, üfleyin mumları, mutlu olun..hem cinslerimin doyasıya yaşadığı 8 Mart doya doya kutlu, mutlu, huzurlu olsun, sevgiler...


Yorumlar

  1. Harikasın Gülçin. Her satırına katıldığım çok güzel bir yazı olmuş. Sevgileirmi yolluyorum sana.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldi..Bu gün 8 Mart bizim günümüz her şey serbest.. Özgürüz dimi..Kadının ezildiği, şiddet gördüğü dğer görmediği bir ortamda ne kutlanıyor. Verilen değer mi? gördüğü saygı mı? Günümüzü kutlamasınlar ama layık olduğumuz saygınlığımızı versinler..Çok güzel ifadelerdi canım emeğine sağlık, öpüyorum. sevgilerimi bırakıyorum sayfana..

    YanıtlaSil
  3. Ben inanmam öyle saçma günlere emekçi kadın günü madem neden yoldaki süslü hatta tabiri caizse kokonalara çiçekler dağıtıldı,kimse kusura bakmasın,BURADA hak hukuk ararsan kendini içeride,koğuş süpürürken bulursun. sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar