uçarak gidiyorum :(


Özgürlüğe uçuş modundayım..
Ofisin sahibi albay emeklisi çin versiyon, türk malı, maki boylu ve yaz kış güneş gözlüklerini kendine yapıştırmış, tipitip kılıklı bir adam..Manzaram demiştim ya oldukça güzel..karşımda çam ağaçları ve nezih bir sokak..


Esnaf komşularım ilk günden bu güne beni çok sevdi keza bende öyle..üst kat apartman komşularım dahi var zaman zaman böreklerini, ev yemeklerini tattırıyorlar..üstelik bir tanesi bana hiç kıyamıyor eli güzel derler ya; öylesine güzel yemeklerini indirir yanıma ben yiyesiye kadar başımda bekler, çocuk gibi bakıyorlar aslında çok şanslıyım ve onlara çok alıştım..
made in china malı ama türk asıllı mal sahibi (esnaf dilinde mal sahibi, tükan sahibi manasındaymış öğrendim) aşırı titiz bir adam..ben neyim peki? sen nesin diyene, ben hakkı hukuku bilen bir adam değilim, ama kimsenin hakkını da yiyen biri olmadığım gibi hakkımı da yedirten cinsten değilim...aralık 2011 tarihinden itibaren adam stopaj da stopaj diye yırttı bi yerini..02 ocak 2012 babam hastaneye kaldırıldı, zırt bi telefon mal sahibim hatta:
-ee gülçin hanım günaydın
 -günaydın hocam buyrun..
-ee nasılsınız?
-iyiyim teşekkür ederim,buyrun
-yeni yılınız kutlu olsun
-ee sağolun..
-ee şey müsaitmisiniz?
-hayır değilim
-öylemi (öyle der gibi sessizim,gergin ve sinirliyim)
-şu an babam ameliyatta..
-ha öylemi..
-evet..
-ee şey ben size stopajı hatırlatacaktım
-biliyorum, fakat size söyledim şuan müsait değilim..
-peki o zaman müsait bi zamanda görüşürüz
-iyi günler..dıııııııııııııııııııııııııııııtttttt...kapattım..
bir hafta sonra...
hastanedeyim...
zııııırrr !!!!!
-efendim..
-merhaba gülçin hanım..
-merhaba hocam..
-ben size stopajı hatırlatacaktım..
-hocam stopajın parası hazır, arkadaşa verdim, postayla gönderecek muhasebeciye bilginiz olsun
-ama benim en geç şubatta beyan etmem lazım..
-biliyorum ama bakın işlerim çok size izah ettim, parayı gönderdim, karşıdan evrakın gelmesini bekleyeceğim..
-peki tamam bilginiz olsun..
-hocam iyi günler dıııııtt !!!!
bir kaç hafta sonra...
ben açtım telefon..
-hocam iyi günler..
-merhaba gülçin hanım buyrun..
-stopaj 15 marta kadarmış süresi biliyormuydunuz
-hayır şubatta ben vergimi beyan edeceğim..
-bakın süre en geç 15 martmış parayı gönderdim muhasebeci öyle diyor..
-beni ilgilendirmez şubatta elimde olacak..
bu arada parayı verdiğim arkadaş bi güzel paramı yemiş pişkin pişkin param yok deyip beni sallıyor..tabi bunun tepesine bindim sıkıştırınca tamam dedi..en sonunda para muhasebeciye ulaştı tabi aşama aşama ben bunu mal sahibine anlatıyorum bi tamam diyor bi elimde şu tarihte olacak bilmem ne..hasılı 2 hafta önce para muhasebecide -gülçin hanım tamam hemen yatırıyorum haftaya gönderiyorum mal sahibini arıyorum durumu izah ediyorum..tabi bu arada hastane iş ev derken mekik dokuyorum 1 hafta gecikmeli elime geçiyor stopaj..tabi o bir hafta gecikti diye adam bir telefon açtı bana; hukuksal olarak beni tehdit ediyor, 15 dk telefonu havada boşluğa tutuyorum sinirlerim bozuluyor, -sus kızım sakın patlama adam senin baban yaşında, sabret diyorum..sonunda tlf.kapanınca patlıyorum-yeter artık çıkacağım buradan..stopaj evraklarıyla birlikte elimde..derhal tükan sahibini arıyorum
-hocam buyrun gelin stopaj hazır aynı zamanda ben çıkacağım..
-peki tamam...hiç demiyorki yahu neden? ne oldu?
ertesi gün ofiste bir çinli görüyorum karşımda çipil çipil bana bakıyor..
-buyrun stopajın evrakları...
-peki tamam teşekkür ederim..ama neden çıkıyorsunuz..(sonunda yani)
-beni hukuksal olarak tehdit ettiniz ve ben bunu hak etmedim, yüreğime daral geldi dayanamıyorum sizin bu konuşmalarınıza.(kalbim sorunlu bilmiyor)
-siz o sözleri tamamen hak ettiniz (kalbimde kocaman sesler duyuyorum,ritm bozuldu yine)
-nedeeen?
-çünkü ben sizi bilirim sizin muhasebecinizi bilmem..aradaki parayı yiyen kişiyi bilmem..
adam haklı burda..ama 8 ayda beni az çok tanıdız kiranın ne gününü nede saatini aksatmadım, yatırdığım vakit hemen arayıp bilgilendirdim, ofise gözüm gibi tertemiz baktığımı çok iyi biliyor, özellikle benim çok hassas bir yapıya sahip olduğumu..kimileri de okumuş kütük..üstelik hak hukuk bilirim diye gezinen bir asker...-ben devletime milletime bağlıyım-ben vergi kaçırmam-ben şunu yapmam, ben bunu yapmam..
-lan ben sana bişey mi yaptım? yada yap dedim manyak herif..ne dediysen tamam diyen karşımdakini hiç üzmeyen bir yapıyım hay gözüm çıksın ne vardı insanlığım eksik olsaydı da şuna kazık atıp şurdan çıksaydım..yapamıyorum kardeşim yapamıyorum !!! bu nasıl bir vicdan anlamıyorumki; hala tamam diyorum..
-babam yaşındasınız kusura bakmayın ama siz albaysınız ben sizin askeriniz değilim sürekli bana emir verir gibi talimat veriyorsunuz, sanki mal kaçırıyorum sanki vergi kaçırıyorum, suçlar gibi tehdit ediyosunuz, üstelik bunu bana nasıl dersiniz?
-size emir vermiyorum kanun neyse onu diyorum, stopajı size 2 aydır diyorum..
-ula ben naaptım?? ne yaptım lan ben? al vergin, al stopajın..
size söylesem kiramı, vergimi, giderlerimi ağzınız uçuklar, hele bu ofis o kirayı hiç etmez, sırf nezih bir yerdeyim diye burnumdan getirdi..herşey ortada 1 hafta gecikti, amaaaaaann !!! maki boyunun bir metresi de yerin altındaymış o ne çemkirme öyle, o ne çene..benim diyen kadına on basar susmuyor adam yahu, susturamıyorum..
-bitti hocam dedim bitti..çıkacağım bir hafta sonra burası boş olacak herşey nasıl teslim aldıysam yerinde kalacak tamammı?
-ee ama ben size çok alışmıştım, sizin gibi birini nerden bulacağım?
-lan manyak piskopat adam!!! devlet millet dersin o devlet senin ağzına...limon suyu emiii !! onu hukusal olarak bana çemkirmeden önce diyecektin, bak bende çok alıştım çevreme ofisime ama burnumdan getirdin, hadi bi şekilde idare ederim dedim ama bunun çenesi beni yordu, yordu..buraya yapmadığım masraf kalmadı, adam ettim koydum ama bunalttın beni yeter be adam!!
-peki kontratı iptal edelim, size depozitonuzu iade edeyim..
-oldu....peki..iyi günler..çang çing çong..
-belki bir gün piyangodan para çıkarda burayı satın alırsınız..
ağzıma etsen yeridir, dalga geçer gibi bide bunu söylemezmi? ben ilkkez birine böyle sabrediyorum..yoo hayır bu sanırım 3.sabredişim..
şeytan diyor salla pençeni şunun boynuna yırt bi tarafını, zaten bi metrelik boyu var, elimde ağır, patlat kır bi tarafını...içimden -sabret,sabır,sus,tamam efendi gibi bitir...en sonunda çıktı gitti..
evet özgürlüğün, uçuş modundayım kemerlerimi bağlayıp haftaya başka bir yere gideceğim..ama burada olduğum kadar rahat olamayacağım üstelik wc konusunda aşırı titiz olup elalemin tuvaletine bile girmeyip, hem rahatsız etmeyim, hemde ben hasta olmayım diye altıma bile kaçıracak kadar manyaklık derecesinde bi titizlik piskopatıyım..ben orda ne yapacağım bilmiyorum?
kanatlandım red bull gibi...işler bitesiye kadar off konumundayım..yeni yerleşik birimime geçtiğim an görüşürüz ;)
çinli mal saihibim kıçının üstüne oturmuş durumda keza bende öyle..ama hiç olmazsa başka bir yerdeyim, canım yana yana dua ediyorum
-inşallah o büroyu kimseler tutmaz, bana muhtaç olasın!!! Aaaaammiiiiinnnnn...




Yorumlar

  1. Üzüldüm çok:(((offf hay Allah, cimri manyak ve de bunak birine çatmışsın:(((ama ne derler Allah bir kapıyı kapatırsa, diğerini açarmış...moralini bozma..:(((

    YanıtlaSil
  2. ayy müjde abla sorma inan bende çok üzgünüm ama bu kadarını hak etmedim şurayı bırakıp gitmek bana çok koyacak ama o adam benim paramı yemesin,tutulmasın inşallah boş kalsın bana muhtaç olsun dilerim..çok bozuk moralim çook..

    YanıtlaSil
  3. bencede üzülme zaten gıcıkmış baksana lafa' piyangodan para çıkarda burayı siz alırsınız! gıcık ablam haklı ALLAH bir kapıyı kapar diğerini açarmış daha güzel bir yer bulursun ,çevrendekilerde iyi insanlar olur inşALLAH...

    YanıtlaSil
  4. yaa piyangoya kaldık sorma :) güneş çarptı desem güneş yok soğukta dondu galiba beyni..nasıl üzülmeyim canım bu ofisi bi görsen seninde canın sıkılır o kadar güzel dizayn ettimki amaaaann neyse Allah büyüktür inşallah dediğiniz gibi bakalım görelim mevlam neylerse güzel eyler :) sağol canım benim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar