saç kıran mı var ?




bundan neredeyse 1 yıl önce blogcu da saçımla ilgili bir sorunu paylaşmıştım..şimdi küçük bir hatırlatma yapayım ardından cevabını vereyim..



Arkadaşlar 2005 yılının mayıs haziran aylarında saçlarımın her iki yanında ürtiker gibi bir kaşıntı başladı ama o ne kaşınma acıyana kadar kanırtarak ardından kanayana değin kaşınmaya döndü..çok büyük bir işkence çekmeye başladım çünkü saç tellerim köklerinden kopmaya başlamıştı, önceleri geçer diye çok önemsemedim ama ardından bakıyorum kafamın derisini görmeye başladım işte o zaman beni aldı bir telaş..önce bir aktara gittim bir dolu karışım verdi ardından şampuanlar bitkiler v.s. derken önleyemediğim açılma devam etti..taaa ki; kellik derecesine ulaşana kadar..tabi özel hastaneler devlet hastaneleri yine aktarlar gitmediğim yer kullanmadığım ot yağ bitki ilaç şampuan sabun sarımsak kalmadı..bir gün tüm umutlarımı yitirdim..bir daha bu saç çıkmayacak buna alışmak zorundayım diye düşünüyordum, üzerinden 6 koca yıl geçti..dr.un biri saçkıran 7 ila 10 yıl içinde kaybolur eğer gitmiyorsa bir daha oradan saç çıkmaz, senin saç köklerin derinin altında saklı duruyor ufak bir ışık bir karışım hazırlayacağım sende 3 ay düzenli kullanacaksın dedi, içinde domuz yağı karışımı varmış yemediğimden kullanmamamın hiç bir sakıncası yoktu fakat kokusu çok kötüydü arkadaşlar dayanamadım bıraktım bir kenara..başka bir doktor kortizon uyguladı başıma vurulan iğnelerden dolayı kanlar akıyordu ona da tahammül edemedim fakat sınırımı aşarak her türlü tedaviyi denedim olmadı olmadı olmadı :( hangi kuaföre gitsem -abla buraya ne oldu, saçkıranmı oldunuz, ameliyatmı oldunuz soruların altında ezik kaldım, tanımayanlar garip garip bakıyordu, tüm bunların hepsi elbette beni çok üzdü..ya tamamen saçlarım gider de ben kel kalırsam ne yapacağım o zaman diye düşünmedimde değil..


geçen yaz ağustos ayında camcı bulayım diye y.mahalleye çıktım öyle dolana dolana gidiyorum camcıyı bulup işimi bitirip çıktım ofise dönüyorum iki metre ötede köhne bir zerzevatçı aktar karışımı bir dükkan gördüm gayri ihtiyari girdim içeri..dükkanın sahibi aktar 65-70 yaş arası şişman bir adam etrafı semtin kadınlarıyla çevrilmiş durumda :) biri bir derdini anlatırken diğeri otlarını alıyor (ot deyince aklınıza eroin kokain gibi maddeler gelmesin) sıranın bana gelmesini bekledim, sonunda bayanlar çıktı amcanın yüzü bana döndü tam ağzımı açacakken- gel bakıyım sen buraya diye emir verdi yaklaştım yanına aç avcunu dedi :) noluyo yaaw dedim ama avcumu açtım tabi patt diye bir indirdi elime -ilk kural gülümseyeceksin :) evet işte tıpkı böyle gülümsedim hemen..-işte bu sana çok yakıştı dedi..diğer avcunu aç dedi açtım patt diye bir daha indirdi şaşkın şaşkın yüzüne bakıyorum 2.kural-derdini poşet yapıp bir kenara koyacaksın akşam alacaksın eve gidene kadar taşıyacaksın evin kapısında yine bırakacaksın işe getireceksin ama oraya bir kenara yine bırakacaksın dedi :) gülümsedim -işte bu diye devam etti..sonra ne derdin var anlat bakıyım dedi saçlarımın her iki yanını işaret ettim-evladım sen ne yaşadın da bu saçlar kökünden gitti dedi..yaşadığım 2 travmayı kısaca özletledim-tamam dedi..anladım..-evladım bak gidenler geri gelmiyor biliyorsun birgün bizlerde gideceğiz gerçek dünyaya ağla üzül tabi ama canına etme..-ama amca işin kötü yanı ben doğru düzgün ağlayamıyorumda dedim-hayat tüm sıkıntılarına rağmen çok güzel çocuğum ve üstelik gülümsemek sana çok yakışıyor sen böyle hep gülümse oldumu, unutmak zorundasın dedi..sustum..


-senin tek ilacın sirke ruhu dedi sirkeli sarımsaklı birşey zannettim devam etti-fakat çok güçlü bir sıvıdır canını çok yakacak sende o güç varmı deyince-ölüm acısına dayanana, bu tatlı bir acı olur dedim-belli senin gözün kara,deli kız hadi bakalım al dedi elime küçük bir şişe içinde sıvıyı verdi-yalnız çok sert ve keskin bir kokusu vardır sakın koklayım deme kulak çubuğuna daldır ama sakın damlatma derine kezzap gibidir yakar kavurur deyip ardından gülerek-korktunmu dedi :) hayır korkmadım -belli belli deli cesaretli dedi..teşekkür ettim alıp çıktım..aradan 1 ay geçti başka bir arkadaşımın sıkıntısı için o aktara tekrar gittik adam bu işi cidden biliyor, 2 hafta içinde arkadaşımın sıkıntısı geçmişler oldu bu arada bana sordu sirke ruhunu kullanıp kullanmadığımı -henüz değil dedim,kızdırmak için -sen zaten beceremezsin dedi gülümseyerek-görüşürüz dedim ardından çıktım..neyse uzatmayım denedim arkadaşlar adamın ciğeri delinir, öyle bir acı veriyorki; korkmayın ben direndim ama dayanılacak gibi değil, deri kıpkırmızı oluyor,ardından birisinin üflemesi gerekiyor,sakın ha sakın ola etinizin bir yerine damlatmayın parmağıma azıcık akıverdi derimi parçalayıp attı fena oldu,üzerinden 5 ay geçti bir gün eczaneye girdim ilaç almak için saç analizi yapıyoruz dediler tabi ben sirke ruhu da nasılsa işe yaramayacak diye düşündüğümden unutup gitmiştim gayri ihtiyari oturdum kız açık olan yerlere baktı-hanımefendi saçlarınız çıkıyor minik minik dedi şoka girdim inanamadım..nasıl sevindiğimi anlatamam sizlere..eve geldim annemin dizine yatıp baktırdım annemde şaşırdı-kızım saçların çıkıyor bir dolu minik minik sarı sarı deyince -Allahım sana şükürler olsun dedim sevincimden inanın çocuk gibi oldum..geçen hafta yine yaptım bakın, acısı çok fazla ama dayanırsanız yara oluyor ardından kabuk bağlıyor sonra o kabuklar dökülüyor bir kaç hafta sonra :) mucize işte saçlar çıkıyor..ben bu yüzden çok çektim dökülme varsa veya saçkıran acısını çekerseniz sonuç % 100 saç çıkarıyor..yıllar sonra benden çıktıysa kel olanda bile çıkar diyorum..kadının en önemli özelliklerinden biri saç olduğu için çok hassas bir konu bu, yaşadığım için anlıyorum..kel kalmak çok üzücü..ama lütfen sirke ruhunu bunu okuyanlar olursa direk gidip almasın; önce doktora gidin ardından olmazsa bilen bir aktara..şimdi saçlarım çıkmaya, açık olan yerlerim dolmaya başladı. bense her zaman olduğu gibi :) işte böyle gülümsüyorum..aktarıma çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiği için Allahımda onu çok ama çok mutlu etsin diliyorum, sevgilerimle..

Yorumlar

  1. saçlarının çıktığına sevindim:) saçlarının çıkmasından çok senin mutlu olmana çok sevindim,aktarada bayıldım:) gerçekten böyle insanlar var saçların yeni çıkıyorsa sen şimdi bebe,mi oldun:) iyi akşamlar canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. aktarı görmenizi çok isterdim ama bir şekilde onu görmeye ve saçlarımı göstermeye gideceğim canım o zaman eğer izni olursa bir fotoğraf karesiyle burada yayınlarım inşallah..ve hala evet böyle güzel yürekli pozitif insanlarda var inanıyorum..:)) evet evet yeni bir bebeğin saçları gibi..bebeyim kabul :)) iyi geceler öptüm..

    YanıtlaSil
  3. Benim bebek burçdaşım:) Önce üzüldüm sonra saçlarınızın yeniden çıkmasına sevindim. Gözünaydın diyorum. Geçmiş olsun. İyi geceler.

    YanıtlaSil
  4. Allahü Teala, devasını, çaresini vermediği hastalık, dert yaratmadı.Bilen bildi, bilmeyen bilmedi, yalnız ölüme çare yoktur. Taberani...bende çok sevindim canım :)..hep mutlu ol inşALLAH...iyi geceler bebişim :)...SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. :))) teşekkür ederim yusuf burçdaşım ;) aynen öyle bebek saçları :) iyi geceler..

    YanıtlaSil
  6. doğru çok haklısın züleyhacım, Allah çok büyük umutlarımızı kaybetmememiz gerektiğini gösteriyor bizlere..hepimiz çok mutlu olalım inşallah :) bebek saçlı seni öpüyor kocaman :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. lambacinim acılara tepki veriyor beden çok geçmiş olsun.inşallah saçların çıkar bir an önce.gülümse hep olur mu?en iyi ilaç mutluluk...özledim seni ayrıca...

    YanıtlaSil
  8. Gülçin'ciğim çok geçmiş olsun, umarım upuzun uzarlar Rapunzel gibi:))yalnız ben yine de bir dermatologa filan gitmeni naçizane öneririm, yani deriyi çok yakan bir şeyi kullanmak..? bilemiyorum inşallah sonradan pişman olma diyeyim...


    (şunun için önyargılıyım biz çocuktuk rahmetli annem, babama bir arkadaşları filan ot nezleye,gribi şıp diye keser demiş, ikisi de az kalsın ölüyorlardı, bir hafta filan boğazı tahriş olduğundan konuşamadılar bizden bir şey isteyecekleri zaman hırıltılar çıkarıp tasvir ediyorlardı:((doktor da azarlamış cahil insanlar değilsiniz nasıl böyle şey yaptınız diye..yani sen yine de temkinli ol canım..

    YanıtlaSil
  9. HEP BİRLİKTE İNŞALLAH CANIM BENİM BENDE SENİ ÇOK ÖZLEDİM, İSTANBULDAMISIN HALA MERAK ETTİM

    YanıtlaSil
  10. Ben yorum yazmıştım ama ulaşmamış sanırım, tekrar geçmiş olsun diyorum, saçlarının tekrar uzamasına sevindim:)

    YanıtlaSil
  11. ofisten çıkmadan evvel yorumunu gördüm müjde ablacım evde cevaplayayım istemiştim, mesajın en güzel yerinde :) ankarada gitmediğim dermatolog hastane özel poliklinikler özel hastaneler özel dr.lar kalmadı :( her biri ayrı ayrı tedavi yöntemleri uyguladılar hatta dr.un biri antidepresan yazmış fark ettiğim gün çok sinirlenmiştim, yeterince zamanında kullandığım için insanı robota çevirdiğinden ve hafızam sıfırlandığı için bırakmıştım,kısaca her yolu denedim biliyorum bu psikolojikti ama en azından antidepresanı bana yazan drun bunu söylemesini isterdim..tabi bir dolu aktarı da saymayım :) olmadı müjde ablacım bu aktarıda tesadüfen buldum, dedim ve seninde dediğin gibi kesinlikle önce dr.a gitmeliler eğer tedavisi yoksa son çare bilen bir aktar olmalı,aksi çok kötü sonuçlarda verebilir..güzel anneciğinin ve o yakışıklı babacığının mekanları cennet olsun umarım hissediyorlardır :)

    YanıtlaSil
  12. Amin çok teşekkür ediyorum, ilaca gelince, umarım bu kadar yakıcı bir şeyin zararını görmezsin.......

    YanıtlaSil
  13. Canım,
    öncelikle yeniden kavuştuğumuza çok sevindim. Çok özlemişim seni.
    Yazını okuyunca yazdığın öykülerden mi, gerçek mi çözemedim. Sonra mesajları okuyunca gerçek olduğunu anladım. Kıyamam ben sana. Ne kadar büyük acılar yaşadın ki sonuçta böyle saçlarını kaybettin. Ben senin her yaşadığın zorluğa rağmen ayakta dimdik duranlardan olduğuna inanıyorum. Aktarın dediği gibi gülmenin sana çok yakışacağına eminim. Bundan böyle hep gül.Sonuçta saçlarına yeniden kavuştuğuna çok sevindim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. inan benim de aklım hep sende kaldı, en son mailleştiğimizden beri neler yaşadığını çok merak etmiştim, umarım şimdi herşey güzeldir..seni bulduğumda sanki insan çok eski bir dostunu tesadüfen görmüş gibi olurya öyle çok sevindimki :) bana gelince; belki herkezin hayatı gibi belkide biraz ağır olsada yinede :) işte böyle gülümsüyorum..inanıyorumki; sana da mutlu olup gülümsemek çok yakışıyor,ve evet tıpkı senin gibi ayaktayım bülbülüm :) seni bir daha bırakmam..

    YanıtlaSil
  15. çok teşekkür ediyorum -takipçisiyiz derken sanırım bir kişilik bir takip değil :) diğer yazılarım içinde yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. merhaba benim adim volkan celik oncelikle gecmis olsun benim 5yasinda bir oglum var 1,5 yildan beri sac kirani var gitmedigiz doktor aktar kalmadi dokulen yerlerde cikiyor fakat baska yerlerde tekrar cikiyor eger kucuk bir cocuga yardim etmek isterseniz aktariniza danisip bilgi vermenizi rica etsem lutfen tel no mu yazsam bilgiverseniz size okadar mutessekkur olurum saygilarla 0536 317 53 53

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Volkan bey merhabalar çok teşekkür ediyorum; verdiğiniz numara kullanım dışı olduğundan size ulaşamadım numaranızı tekrar yazarsanız sevinirim; iyi günler..

      Sil
  17. Geçmiş olsun sizin adınıza sevindim.Lütfen bu gittiğiniz aktarın adını ve adresini verebilir misiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ankarada ikamet ediyorsanız yenimahallede aktar..detay isterseniz gulcinturk06@gmailçcom adresine yazınız..geçmişler olsun..

      Sil
  18. türk filmi gibi arkadaş ne kadar uzattın az kaldı bizde de cıkacaktı yazıyı okurken:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben serkan ahmet mehmet beye göre değil kendime göre yazıyorum direk yazımın sonuna baksaydınız sizde :)

      Sil
  19. normal saç dökülmesinde de işe yarar mı o aktarın adresini verebilir .misiniz

    YanıtlaSil
  20. merhabalar gülçin hnm. öncelikle adınıza cok sevındım . benımde 5 yıldır likenplanoplanis hastalıgı var saclarım asırı dökülüyor kellik olustu. doktora gıttım ılaçlar kafa derısıne kortızonlu ıgneler yapıldı fakat hala devam edıyor . caresını bulamıyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz her aktarda varmıdır sırke ruhu aktarınıza sorarmısınız rıca etsem bende hıc kıl köku kalmadı ama bıldıgınız avuc içi gıbı oldu .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar