buyrun asfalt kazıklanma vergisine !!


bu gün konuşmasını hiç sevmediğim bir durumdan bahsedeceğim..
geçen haftalarda eve tebliğat gelir, getiren şahıs y.mahalle belediyesinin görevlisi olarak kendini tanıtır, fakat bizimkiler tebliğatı almazlar söz konusu durum ise; efenim 2011 yılının kasım ayından itibaren yollarımız iki şerit halinde snake şeklinde kazılır, kazılan yere doğalgaz ve eskiyen su boruları döşeniyor diye rivayet geçer çook sonra iş biter fakat iki şerit olarak kazınan asfaltımızın o arası toprakla kapatılır ama asfalt dökülmez,tabi tümsekler oluşur lastikler patlar küütt !! diye araba çukura düşer v.s. ve yine aradan vakit geçer vatandaştan haraç parası ister gibi 178 tl ASFALT İŞTİRAK PAYI adı altında kazıklı voyvoda tüm semt sakinlerinin midesine cuk diye oturur..akşam eve giderim bu durumun ne manyakça ne saçma bir şey olduğunu anlamaya ama bir anlamı olmadığına kanaat getiririm ardından bu sabah i.melih gökçeki tweet'lerim ama henüz şu vakit olmuş cevap gelmiş değil..tabi google efendiye bu asfalt kazıklanma prosedürü nedir diye sorarım :)


 gülüyorum sinirimden bütüüün vatandaşların tıpkı benim sorduğum gibi böylesine saçma sapan bir durum yüzünden mağdur-e olduklarını öğrenirim cevaba gelince yok !!! yok abi cevap yok..haraç mı alıyosunuz kardeşim, yaptığımız bir dolu emek var bu memlekete vermediğimiz vergi kalmadı öşür aşır haşırt gibi şimdide nereden ne vergisi uyduralım derken bumu aklınıza gelir, demekki diyorum o kadar emeklerimiz bize yol su ve elektrik olarak dönerken belediyenin kasasına tatil,harcırah, yiyecek içecek olarak dönerek gireceğini hesap edemiyorum..
elektrik faturasına kkfd mkk hukaka gibi bilmediğimiz uyduruk kısaltmalarla vergi alırlarken, doğuda kaçak elektrik kullanılıp buna göz yumulurken ve tüm bu kerizleme işi normal vatandaşa çıkarılırken, açık göz vatndaşın biri dava açıp o davayı kazandıktan sonra bizler gibi enayi bir millet uyutulurken kazıklanırken devlet hala -biz vatandaşlarımızın yanındayız salaklaması yaparken yani aslında ben senin ağzının orta yerine kibarca ederim ama sen bunun farkına varamazsın derken ben bu devlete ne diyeyim bilemiyorum sevgili blog vede spot mağazasının kader, keder ve elem arkadaşları..çilemden çıkıp yumağımın içine edeceğim şimdi o kadar cinler tepemde ankara havası oynuyor..dilimin altında bir dolu küfür külhanbeyi narası atmak ve kusmak ister..yahu varmıdır böyle uyduruk asfalt vergisi??? ne bu yaaa!!! izahı ne? banane senin yapıpda üstünü örtmediğin asfaltın vergisinden, çıkaramıyo musun kabız mı oldun kâr mı edemedin yurt dışına mı çıkamadın cebinde harçlığınmı yok millettin dibine indirir haraç ister gibi yok bilmem ne katılım yok bilmem uydurukça vergisini yüzsüce istersin.. ne bunun anlamı kardeşim ? Allahım ya Rabbim yarın bi gün sen her yaşayan canlıdan nefes vergisi de istersin zahar..bana bunun izahını yapabilecek bir lawyer varmıdır?aranızda hukukçu varsa söylesin yoksa ben öğrenip dava açacağım kendimi enayi gibi hissediyorum açıkçası..bu işin içine siyaseti sokmuyorum oldum olası konuşmaktan nefret ederim, ama belediyenin a'sıda b'side aynı şekilde katılım payı adı altında herkezi uyutmuş, hele bir ödeme evin senin adınaysa hemen rehin altına alınıyormuş ee pess artık pess!!! merih gezegeni başkanına kocca bi selam...müsait bir yerine kabul buyursun..

Yorumlar

  1. o vergilerin içinde asfalt bedeli yokmuymuş?? biz neyin vergisini verioz o zaman amq :S lan resmen tecavüs ediyorlar bise yaaa :S

    YanıtlaSil
  2. Ne diyeyim bilmem ki, sen şikayet ediyorsun ama herkes pek MEMNUN Kİ, üç seferdir akp'ye oy veriyorlar, herkes senin, benim gibi değil bir yerlerine kazık girmesi hoşlarına gidiyor birilerinin, mazoşizm yani sapıklık!:))..bu arada bu tebligattan bizim buralara henüz gelmedi umarım gelmez:((azbuz da değil 200 de gitsin!!! Geçmiş olsun, avukat tutsak daha pahalıya gelmez mi? Bir de o var? Yani astarı yüzünden pahalıya gelmesin?

    YanıtlaSil
  3. ya yok yada var bu arkadaşlar extra yapıyorlar, biz yarın bişey diyeceğimde her bi şeyin vergisini vereceğiz sevgili raskolnikow..tecavüz :))))

    YanıtlaSil
  4. o zaman onlar devam etsinler yontulmuş kütük yemeye..eğer sizin oraları kazıdılarsa müjde ablacım köstebek gibi yarın bi gün dayanırlar merak etme pavyon fedaileri gibi..ya toplu imza toplayıp bir avukat tutulursa ve bu ş....kaybederse ki; tahmin ediyorum işlerini sağlam kazığa bağlamışlardır bizim gibi enayi milleti bildikleri için bi hal edemeyiz..yok tersi olursa o zaman onlar logar çukuruna düştüler demektir...ayy kusuruma bakma müjde ablacım inan şu köfürlü konuşma bana hiç yakışmıyor ama çileden çıkardılar artık millete 3 kuruş verip 100 kuruş zam yapmaktan zevk duyuyorlar, ama m.vekili maaşına geldimi sıra auuu onlardan fukarası garibi yok..ayy daha devam etmeyim çok fena olacak..özür dilerim müjde ablacım, sinirlerim bozuldu

    YanıtlaSil
  5. Ne kusuru Gülçin'ciğim, gık diyen üniversite öğrencileri, HES'i protesto eden yaşlı kadınları 11 aydan başlayan cezalara çarptırıyorlar, artık küfür de etmezsek bir yerden ülser, kanser olur, patlarız yani!

    Hani yanardağlar bilirsin niye patlar? Birikir, birikir, yıllarca birikir artık tutamaz içinde, POOOOFFF tüm o biriken kızgın lavlar bir yerden dışarıya!! Özür dilenecek bir şey yok ben de küfürlü konuşuyorum yazılarımda da o zaman ben de özür diliyorum:)

    Bak dün akşamüstü doğalgaz almaya gittim, söylemesi ayıp 100 liralık aldım çünkü 100 liralık gaz bana 10 gün anca gidiyor. Makbuzu inceliyorum her seferinde, KDV = 15 lira yazıyor. Yani ben 100 lira verdim ama 85 liralık gaz almış oldum! Böyle rezalet görülmüş mü? Dünyanın en pahalı doğalgazını, en pahalı internetini kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
  6. bazı insanlar yüzünden böyle zorda kalıyoruz...
    bizim paramızla alem yapıyorlar...

    YanıtlaSil
  7. alemki ne alem canım benim :) götürüyorlar resmen..bu dünyanın keyfini çıkarsınlar diğer tarafta nasılsa çalgı çengi yok :)

    YanıtlaSil
  8. günaydın müjde ablacım dün bloga giremedim az önce yorumunu aldım, haklısın işin bu yüzünü hiç düşünememiştim volkanlar böyle patlıyorlar susup susup bağırırcasına :) benzetmen çok hoş ne doğru düşünmüşsün hay yüreğine sağlık..sizin oralarda da delik deşik etme durumu olduysa haraççıların gelmesi an meselesi demektir :) düşünsene bir haneden 180 tl yüzlerce hane var ben hesap yapamıyorum, dediğin gibi en basitinden kdv ye bakmak yetiyor,sonrada gelde sinirlenme, bağırma,küfretme..böyle giderse ağzı epeyce bozuk biri olup çıkacağım,Allahtan blog varda azıcık böyle kusuyoruz:) sabah şeriflerin hayrolsun,öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar