hayaller ve yetenekler- II



Hayaller ve yetenekler... Kalem neyi yazarsa kelam onu söyler...

Resim çizerken düşlerimin içinde yüzüyorum, kimi zaman kanat açıyorum yüreğime...Parayla satın alınamayacak bir mutuluk. Belki çok acemice ama hiç eğitim almadım, hoş buna zamanımda olmadı.



Üniversite yıllarında bir gece yarısı üç satırlık bir yazı yazdım, ve sonradan o yazının dillere düştüğünü gördüm. Aslında buna çok şaşırmıştım İki kelamlık yazıyı nasıl beğenirler,üstelik kime ait olduğu önemsenmeden..Gece yarısı gelen ilhamların sayısı artmaya, arttıkça ben yazmaya, yazdıkça,mutlu olmaya ve mutlu oldukça kitap okumaya okudukça,meraklanmaya devam ettimmm, ettiiimmm, ettiiimmmm. Malatya güzeli öğretmenim Can yayınlarını 3.sınıftayken okutturmaya başladı kendisi bilmiyor ama  onun sayesinde okumayı çok sevdim ve bağımlısı oldum. Bu arada okuduğum okul tamamen bir devlet okulu medrese, yatılı yada benzeri yerler değil..Doğal olarak anarşinin hortladığı dönemlerde okuduğum için varın siz hesab edin.

Ve sonradan bir yeteneğim daha olduğunu keşfettim. İş arkadaşımın erkek arkadaşı askere gitmişti  mektup yazamadığı için onun yerine sahte mektuplar yazmaya başladım ;) tabi arkası kesilmedi mektupların ve 18 ay sonra askerimiz beklediğimiz soruyu sordu -Benimle evlenir misin İclal :))) İclal sarılır, öper teşekkürler, minnetler v.s.arkadan başka arkadaşın sevdiğine,sonra ona buna birşeyler yazmaya devam ettim fakat baktım yazmayı da seviyorum yazdıkça rahatlıyorum, kendi kendime hikayeler v.s. yazmaya başladım..ama emin olunki çoook komik :)))

Sonunda istediğim şeyleri belki hayallerim ölçüsünde olmasada kendi çemberimde bir şekilde yer açıp yapmaya uğraşmaya çalıştım en azından bunu denedim, ve deniyorumda..Her insanın bir yeteneği olduğuna inanıyorum kimilerinin börekten çörekten kimilerinin örgüden patikten kimilerinin ağaçtan,çamurdan..v.s. gibi ilgi alanları vardır. Hayaller olmadan bizler mutlu olamayız..Bir yanımız düşler görmeli..kanatsız uçabilmeli..bir yanımız kurşun kalemi solla tutabilmeli, sağ eliyle barışık olduğu müddetçe..ve hayaller hiç bitmemeli..

Aslında biliyor musunuz bu yazıyı yazma nedenim neydi...

YGS denen sınav kısaltmaları bizim zamanımında öss idi..Dersaneye hiç gitmeden kafadan sallayarak ve mantık ve birazda bilgi birikimimle üniversiteyi kazanmış olmam beni çok mutlu etmişti..Ama sonrası çok üzmüştü..Hesabı kitabı hiç sevmediğim bir bölümü kazanmıştım ve sözel ilgi alanımdan çok uzaktaydım Zaten çarpım tablosunu orta 2 de öğrendim :)) bu konuda yine Malatya güzeli Öğretmenimin canımı fena okumuşluğu vardır kulakları çınlasın (o benim sevdiğim tek öğretmen) İstediğim herşey benim km.lerce ötemde flu bakıyordu öylece yüzüme..Sonuçta istemeye istemeye mezun olup istemediğim bir işe girmiş olmamın tek nedeni para'ydı arkadaşlar..Hayatı idame ettirebilmek için önümdeki tek karaktersiz araç şekli olan para...1211 sayılı o kişiliksiz kanun.. Okumayı hala çok seviyorum,hala yazı yazmayı ve ara sıra acemice resim yapmayı..Ama...Annelerinizin babalarınızın sizi at gibi koşturmalarına, ölürcesine dersanelerde zaman geçirmesine izin vermeyin diyorum..Siz her zaman hayallerinizin peşinden gidin..Ne olmak istiyorsanız  olun..Birgün o hayallerinizi gerçekleştiremediğiniz zaman hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz,bu sizi belki benim gibi üzebilir, keşke dedirtebilir, sevmediğiniz bir işi yapmak sizi mutsuz kılabilir..Anneye babaya hayalleri anlatabilmek bazen çok güç olabilir..Elbette ki onların düşünceleri de çok önemli..Fakat hayat sizin hayatınızdır..İsteklerinizin peşinden gitmekte de zorlanabilirsiniz,ama direnin...Yeteneklerinizi düşünün..ve Hayallerinizi... :)

1 yıl önceki yazım..

Yorumlar

  1. Hiç amatör bir çizime benzemiyor Gülçinnur,mükemmel olmuş tebrik ederim, sanat alanında çok yeteneklisin, yazdıkların harika,duygularını çok güzel ifade edebiliyorsun,
    (bu arada erkek arkadaşım olursa senden mektup sözü istiyorum:))
    yazdıklarını okurken büyük keyif alıyorum arkadaşım, sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim hobicim geçen yıl 2 hafta kursa gidebildim işler yüzünden gerisine katıalamadım o kadar yapabildiklerim..ayrıca yine teşekkür ediyorum, tamam :)) yazarım yeterki olsun ;) keyif almana seviniyorum farkındayım sağol canım :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle haklısın hacı :) Herkesin yeteneği farklı, bazıları iyi bazılar kötü hatta... Fakat sistemden dolayı aileler üzerimize binip at yarıştırır gibi kırbaçlıyorlar. Hiç ne olmak istediğimize göre yönlendirmiyolar. Hep elalemin çocuğu, Osmanın oğlunun pipisi falan. Banane arkadaş ben sanat üzerine eğitim almak istiyodum ne diye beni oğlum doktor olsun diyip össye hazırlıyosunki dershaneler falan. Sen tutup beni doktor yapsan, içimdeki bu sanat aşkıyla adamın bağırsaklarının üzerine resim çizerim ameliyat sırasında =) Ne yazık ki geçen geçti, bu saatten sonra ne yapabilirsek kardır...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar